Κύπρος: Οι θρησκευτικοί ηγέτες καλούν τους πολίτες σε συμμόρφωση με τα μέτρα

Κύπρος: Οι θρησκευτικοί ηγέτες καλούν τους πολίτες σε συμμόρφωση με τα μέτρα

Οι θρησκευτικοί ηγέτες ορθόδοξων, καθολικών, Αρμένιων, μαρωνιτών και μουσουλμάνουν καλούν σε ενωμένη δράση εναντίον του κορωνοϊού.
Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής αλληλεγγύης, της σύμπνοιας και της ενότητας λένε οι θρησκευτικοί ηγέτες στην Κύπρο και καλούν τον κόσμο να συνεχίσει την συμμόρφωση με τα μέτρα λόγω κορωνοϊού.
Σε κοινό ανακοινωθέν το οποίο υπογράφουν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, o Moυφτής των Τουρκοκυπρίων Ταλίπ Αταλάϊ, ο Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων Khoren Doghramadjian, ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών Youssef Soueif και ο Λατίνος Πατριάρχης Jerzy Kraj, αναφέρεται ότι για πρώτη φορά αφότου οι ηγέτες ξεκίνησαν να εργάζονται μαζί, υπάρχει φυσικός διαχωρισμός λόγω της πανδημίας και ότι για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια δεν μπορούν να συναντηθούν κατ΄ιδίαν.
Σημειώνεται ότι λόγω των περιορισμών ο κόσμος καλείται να παραμείνει στα σπίτια του και να μην επιβαρύνει αδικαιολόγητα τους επαγγελματίες υγείας και τις ευάλωτες ομάδες.
«Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι κοινότητές μας χωρίζονται μεταξύ τους και είναι μακριά από τους αγαπημένους τους χώρους λατρείας και τα νεκροταφεία, όπου τα μέλη της οικογένειάς τους βρίσκονται σε ανάπαυση. Με τη Χάρη του Θεού, είμαστε ευγνώμονες που παραμένουμε ενωμένοι, παρά τον φυσικό μας χωρισμό. Αυτό είναι χάρη στην εμπιστοσύνη που έχουμε καλλιεργήσει μέσω της αδιάκοπης συνεργασίας μας από το 2011», αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν.

Επισημαίνεται ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες με πόνο αντικρίζουν τις δοκιμασίες των κοινοτήτων τους ειδικά των πιο ευάλωτων ομάδων, των απόρων και περιθωριοποιημένων και των αστέγων. Αναφέρεται πως ανεξαρτήτως σε ποια κοινότητα ανήκει ο καθένας, οι ανασφάλειες, οι φόβοι και ο πόνος είναι οι ίδιοι.
«Είμαστε ευγνώμονες που τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και οι θυσίες από όλο το νησί δεν ήταν μάταιες. Οι Κύπριοι κατάφεραν να κρατήσουν τον ιό υπό έλεγχο, αποφεύγοντας τις μαζικές απώλειες ζωών. Καλούμε τους πιστούς μας να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των κρατικών υγειονομικών αρχών», αναφέρεται.
Οι θρησκευτικοί ηγέτες αναφέρουν πως τώρα δίνεται η ευκαιρία στους πιστούς να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν την απληστία, την ανισότητα, την οργή, το μίσος και την αποστασιοποίηση και προσθέτουν πως προσεύχονται για όσους έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, για εκείνους που βοηθούν ανιδιοτελώς και φροντίζουν τους ασθενείς και για ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΟ kantam.gr
Στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει μια παρόμοια σύσκεψη; Ποιο ευαγγέλιο την απαγορεύει; Ποια Εκκλησία δεν κηρύττει την αγάπη; Μπορούμε να την κηρύττουμε χωρίς την βιώνουμε; Μπορούμε να την απαιτούμε μόνο από τους άλλους; Κρίμα και πάλι κρίμα!!!
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου