Ξεκινά η παγκόσμια ημέρα της νεολαίας με την ιθαγενή νεολαία του Παναμά

Ξεκινά η παγκόσμια ημέρα της νεολαίας με την ιθαγενή νεολαία του Παναμά

Χίλιοι νέοι από όλο τον κόσμο για να προσευχηθούν  και να μελετήσουν, με το βλέμμα τους στραμμένο σε δύο Συνόδους προετοιμαζόμενοι για την Παγκόσμια Ημέρα νεολαίας.

Αρχίζει σήμερα στο  Soloy, στην Παναμαϊκή Εκκλησιαστική Επαρχία  του David,  η πρώτη συνάντηση της ιθαγενής νεολαίας (Imgi). Ο Σεβασμιότατος José Domingo Ulloa, Αρχιεπίσκοπος του Παναμά, επιβεβαίωσε  τη συμμετοχή 1000 νέων  οι οποίοι έως στις 21, πριν λάβουν μέρος  στην ΠΗΝ,  θα συμμεριστούν τον  χιλιετή πολιτισμό  και τη χριστιανική ελπίδα.
Στο κέντρο  αυτής της συνάντησης θα είναι η προσευχή, αλλά θα δοθεί και αρκετός καιρός  στην ανταλλαγή  μαρτυριών  των συνομήλικων  που έχουν δεσμευτεί  στην προστασία  της γης  και εναντίον  της εκμετάλλευσης  της δημιουργίας. Οι νέοι θα επισκεφθούν  επίσης χωριά και ορυχεία.

Από Κρακοβία προς Παναμά

Μια συνάντηση που συγκεντρώνει την κληρονομιά της ΠΗΝ της  Κρακοβίας και εμπνέεται από τα λόγια του Πάπα που κάλεσε τους νέους όχι μόνο να κάνουν "να ενθυμούνται το παρελθόν" αλλά να έχουν "θάρρος για το παρόν" και να είναι "ελπίδα για το μέλλον". Το λογότυπο της εκδήλωσης περικλείει σε ένα κύκλο, από τα χρωματιστά σύνορα, μια  καλύβα  – παραδοσιακή οικία πολλών αυτοχθόνων λαών – σύμβολο της κοινότητας, με ένα σταυρό που αντιπροσωπεύει το μονοπάτι κάθε πιστού με τον Χριστό που είναι – εξηγεί τους διοργανωτές –  η πληρότητα της ελπίδας για τους λαούς μας ". Επίσης υπάρχουν κακάο και καλαμπόκι, "ιερά φρούτα για πολλούς Ενδοαμερικανικούς πληθυσμούς". 
Δεν λείπει  ο στενός δεσμός  με τη Μητέρα Γη, που εκφράζεται από τις ρίζες που προέρχονται από το γράμμα "Μ", και ένα μικρό χαμαιλέοντα που «προσκαλεί να σέβεται κάθε άνθρωπος  τη δημιουργία του Θεού στη μεγάλη του ποικιλία».

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε ο Ναός του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο

Το πρωί της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου,  Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ, μαζί με τον Εφημέριο Χίου π. Λέοντα, επισκέφτηκαν τα

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 10 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου