Από τον Φραγκίσκο στο Φραγκίσκο

Από τον Φραγκίσκο στο Φραγκίσκο

Η νέα θρησκευτική διαδρομή από την  Umbriaστο Lazio. Ένας ποδηλατόδρομος 250 χιλιομέτρων από την Ασίζη στη Ρώμη

Από τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου περνώντας  από μοναστήρια, ερημητήρια, προσκυνήματα,  σπίτια  του προσκυνητή,  κατασκηνωτικές δομές, οικογένειες  και κατοικίες φοιτητών .Όλη η διαδρομή με ποδήλατα κατά μήκος των κυριοτέρων ποταμών της  Umbria και του Lazio.

Αυτή είναι ο οδός του dellAcqua, (του νερού) απόσταση 250 χιλιομέτρων που διασχίζοντας την κοιλάδα Spoletana,  την πρώην σιδηροδρομική γραμμή Spoleto-Norcia, την Valnerina, και την κοιλάδα του Τίβερη, θα οδηγήσει τον προσκυνητή από την Ασίζη  στη Ρώμη κατά μήκος  το Topino, την Timia, το Clitunno,  την Teverone, τη Marroggia και, πάνω απ’ όλα την  Nera και τον Tevere.

Οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν  τόσες τοποθεσίες, συνήθως και έξω από την κεντρική διαδρομή για να γνωρίσουν ποδηλατώντας με  ειρήνη και παρατηρώντας τον τρόπο ζωής και εργασίας, την βιοτεχνία, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και την ιστορία των τοπικών κοινοτήτων.

“Δύο οι σκοποί της πρωτοβουλίας αυτής” εξηγεί ο Δήμαρχος του  Magliano Sabina, Alfredo Graziani “ Να προωθηθούν οι αξίες  της Εγκυκλίου  του Πάπα Φραγκίσκου Laudato Si' (Δοξασμένος νάσαι) και να προστατευθεί μια πνευματική διαδρομή που ενώνει  του Φτωχούλη της Ασίζης Άγιο Φραγκίσκο με το Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο. Είμαστε πεπεισμένοι  ότι η προστασία της δημιουργίας  είναι μία δέσμευση  που πρέπει να εμπλέξει όλους μας. Ξεκινώντας από καλές οικολογικές πρακτικές  που αφορούν  τις μετακινήσεις μας”.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι  διασχίζουν τα σύνορα της χώρας τους για τον τουρισμό και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς το κάνουν για θρησκευτικούς λόγους, όπως προσκυνήματα, εικαστικές εκθέσεις και ιερές Ακολουθίες.

«Τα αξιοθέατα της Umbriaκαι Lazio, βασίζονται στο φυσικό περιβάλλον και  στην πολιτιστική κληρονομιά», είπε ο δήμαρχος της MaglianoSabina«Θέλαμε να εμπλουτίσουμε το περιεχόμενο της διαδρομής μας εμπνεόμενοι από  τις συχνές εκκλήσεις του Αγίου Πατέρα για την προστασία του περιβάλλοντος  και το παράδειγμα του Αγίου Φραγκίσκου, Αγίου της παγκόσμιας αδελφοσύνης», πρόσθεσε ο  κ. Graziani.

Μετά την τελευταία αποδοχή που έφτασε τις τελευταίες ημέρες από την μητροπολιτική πόλη της Ρώμης, το σχέδιο  θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα στα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Lazio για την τελική απόφαση.

Η «Via dell’ Acqua», θα μπορούσε να καταστεί  μια δεύτερη σημαντική οδός για τόσους τουρίστες  με δύο ρόδες και να γνωρίσουν  μια διαδρομή  που έχει ιστορία οκτώ αιώνων  και τους οδηγεί από τον Φραγκίσκο στο Φραγκίσκο.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου