Με τη συμμετοχή και πιστών η λειτουργία των 10 ιεραρχών

Με τη συμμετοχή και πιστών η λειτουργία των 10 ιεραρχών

·         Από haniotika-nea.gr

Με τη συμμετοχή 350 λαϊκών εντός της εκκλησίας και όλων όσων επιθυμούν εκτός αυτής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου συνλειτουργούντων και των 10 Ιεραρχών.

Οι άδειες για όσους επιθυμούν να εισέλθουν στην εκκλησία θα δίνονται μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου. Η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου επιθυμεί τη συμμετοχή των πιστών καθώς στις αντίστοιχες λειτουργίες στην Κίσαμο και στον Αγ. Μηνά στο Ηράκλειο ήταν πολύ δύσκολη η συμμετοχή του λαϊκού στοιχείου λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας. Εκτός της εκκλησίας θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες και καρέκλες για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία των 10 προκαθήμενων.
Παράλληλα με τη θεία λειτουργία θα γίνουν και τα εγκαίνια του ναού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθώς μετά από προσπάθειες δεκαετιών ο Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου ολοκληρώθηκε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός τόνισε πως :«Είναι ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να τελεστεί η θεία λειτουργεία επί τη αποπερατώσει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδους της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μετά από τόση προετοιμασία παρακαλούμε όλους τους ανθρώπους μας, όλα τα παιδιά της τοπικής μας εκκλησίας, νέους και ηλικιωμένους, άρχοντες και αρχόμενους να έλθουν στη θεία λειτουργία, που θα συλειτουργήσουν και οι 10 προκαθήμενοι. Θα υπάρχει τόπος για όλους.»

Παράλληλα ο κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια να υπάρξει μια καλή παρουσία της τοπικής εκκλησίας. «Έχουμε ιδιαιτέρως μεγάλη χαρά για τα τελούμενα αυτές τις μέρες στα Χανιά. Βεβαίως να γνωρίζουμε όλοι μας ότι αυτά θα γραφούν με χρυσά γράμματα στη νεότερη εκκλησιαστική ιστορία. Γιατί ελάχιστες φορές έχουν επιλεγεί τόποι μακριά από κέντρα όπως η Κωνσταντινούπολη, όπως τα Χανιά για να γίνουν τόσο σημαντικές εργασίες».

Η θεία λειτουργία θα γίνει το πρωί της Κυριακής και μέχρι τις 7.30 θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο όλοι όσοι το επιθυμούν.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου