Η Ευγνωμοσύνη του Karekin II για την επίσκεψη του Πάπα

Η Ευγνωμοσύνη του  KarekinII για την επίσκεψη του  Πάπα

«Είμαστε απείρως χαρούμενοι» διότι σ’ αυτόν τον Καθεδρικό Ναό ενώνονται  οι προσευχές  των  διαδόχων των διαφόρων Αποστολικών  Εδρών:  του Αγίου Πέτρου, και των Αγίων Θαδδαίου  και Βαρθολομαίου για   την  ειρήνη  στους πιστούς και στον κόσμο , για την  αγάπη , το αδελφικό πνεύμα  και την ουσιαστική συνεργασία». Με  αυτά τα λόγια η Αυτού Αγιότης KarekinII, Καθολικός όλων των Αρμενίων υποδέχτηκε  τον  Πάπα Φραγκίσκο στον Καθεδρικό Ναό της Etchmiadzin.

Ο  KarekinII υπενθύμισε την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Πάπας Ιωάννης – Παύλος Β΄ με την ευκαιρία του εορτασμού των  1700 χρόνων  από τότε που ο Χριστιανισμός προκηρύχτηκε επίσημη θρησκεία του Κράτους .

«Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη στην Πατρίδα μας  από το διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου – εξήγησε – που έδωσε μία ώθηση στη συνεργασία, στις αδελφικές σχέσεις  των Εκκλησιών μας.  Σχέσεις που και ο Πάπας Φραγκίσκος  κατά τον Καθολικό, συνέβαλε  να  προωθηθούν και να αυξηθούν, δείχνοντας θερμό και συνεχές ενδιαφέρον  έναντι της Εκκλησίας μας  και του λαού  μας».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

a_fragkiskos_2014_2.jpg

Ωράριο Θείων Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 2-3 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Σάββατο 19.30 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου