Η Ευγνωμοσύνη του Karekin II για την επίσκεψη του Πάπα

Η Ευγνωμοσύνη του  KarekinII για την επίσκεψη του  Πάπα

«Είμαστε απείρως χαρούμενοι» διότι σ’ αυτόν τον Καθεδρικό Ναό ενώνονται  οι προσευχές  των  διαδόχων των διαφόρων Αποστολικών  Εδρών:  του Αγίου Πέτρου, και των Αγίων Θαδδαίου  και Βαρθολομαίου για   την  ειρήνη  στους πιστούς και στον κόσμο , για την  αγάπη , το αδελφικό πνεύμα  και την ουσιαστική συνεργασία». Με  αυτά τα λόγια η Αυτού Αγιότης KarekinII, Καθολικός όλων των Αρμενίων υποδέχτηκε  τον  Πάπα Φραγκίσκο στον Καθεδρικό Ναό της Etchmiadzin.

Ο  KarekinII υπενθύμισε την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Πάπας Ιωάννης – Παύλος Β΄ με την ευκαιρία του εορτασμού των  1700 χρόνων  από τότε που ο Χριστιανισμός προκηρύχτηκε επίσημη θρησκεία του Κράτους .

«Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη στην Πατρίδα μας  από το διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου – εξήγησε – που έδωσε μία ώθηση στη συνεργασία, στις αδελφικές σχέσεις  των Εκκλησιών μας.  Σχέσεις που και ο Πάπας Φραγκίσκος  κατά τον Καθολικό, συνέβαλε  να  προωθηθούν και να αυξηθούν, δείχνοντας θερμό και συνεχές ενδιαφέρον  έναντι της Εκκλησίας μας  και του λαού  μας».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου