Για τους πρόσφυγες στη Σάμο, κραυγή διαμαρτυρίας & αλληλεγγύης

Κραυγή διαμαρτυρίας & αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στη Σάμο

Σάμος_2.jpg

Τις δραματικές συνθήκες μέσα στις οποίες είναι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο, αναμένοντας την απέλασή τους, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η ”Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – Σάμος”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δέκα μήνες τώρα που η Τουρκία δεν δέχεται προς επανεισδοχή στα εδάφη της κανέναν – ούτε τους Σύρους πρόσφυγες σε αντίθεση με τα όσα είχε δεσμευτεί βάσει της καταδικαστέας συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Ιδίως αναφορικά με τους Σύρους πρόσφυγες που εισέρχονται από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να απορρίπτει τις αιτήσεις τους για άσυλο ως απαράδεκτες θεωρώντας την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα για αυτούς, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία αρνείται να τους δεχτεί.

Σύροι και άλλων εθνικοτήτων πρόσφυγες λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις επί των αιτημάτων τους παραμένοντας εγκλωβισμένοι στη Σάμο, στερούμενοι στοιχειωδών δικαιωμάτων, όπως πρόσβαση σε φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λήψη μιας ελάχιστης οικονομικής βοήθειας.

Είναι καταδικασμένοι, εξαθλιωμένοι από τις πολιτικές που εφαρμόζονται εις βάρος τους αδιακρίτως χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κοινωνική και πραγματική τους κατάσταση. Οικογένειες με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, άνθρωποι με σοβαρά σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα υπόκεινται σε αυτή την εξοντωτική συνθήκη, αναμένοντας επί μήνες την απέλασή τους.

Ξεχασμένοι από όλους, εγκλωβισμένοι στη Σάμο λόγω επιβληθέντος γεωγραφικού περιορισμού, στοιβαγμένοι υπό απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στην δασική περιοχή περιξ αυτού.

Καταδικαστέες εγκληματικές πολιτικές.

Στηρίζουμε τους ανθρώπους αυτούς με τις δυνάμεις που διαθέτουμε.

Ερχόμενοι σε επαφή μαζί τους, τους προμηθεύουμε βασικά ειδή σε τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής. Σε παλιότερη ανάρτηση έχουμε κοινοποιήσει τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί μας για τη συλλογή αυτών των ειδών.

Ας προσπαθήσουμε μέσα στην δύσκολη αυτή κατάσταση που περνάμε όλοι να παραμείνουμε άνθρωποι, ενδιαφερόμενοι για τους πιο εξαθλιωμένους και κατατρεγμένους.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ -ΣΑΜΟΣ»

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου