Κρατική ανικανότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Νιγηρία

Κρατική ανικανότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Νιγηρία

ΝΙΓΗΡΙΑ_ΚΡΑΤΙΚΗ_ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.jpg

Πριν από 5 μήνες γράφαμε ότι “η Νιγηρία έχει πάνω από 200 εκατομμύρια πληθυσμό, 55.000 καταγεγραμμένους ασθενείς αλλά μόνο 1057 επίσημα θύματα από covid-19”.
Η αφορμή ήταν η έκκληση των Καθολικών Επισκόπων προς το κράτος, να βοηθήσει όσους o covid καθιστούσε ακόμα φτωχότερους…
Δυστυχώς και τα επόμενα κύματα της πανδημίας βρήκαν την κρατική μηχανή σε αδυναμία να δράσει οργανωμένα.
Η κραυγή αγωνίας του π. Uchechurkivus Obadrechina, Διευθυντή της Επιτροπής “Εκκλησία και Κοινωνία” της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ασθενούς (11/2), ήταν δικαιολογημένη. Από τον περασμένο Μάιο η κεντρική κυβέρνηση είχε ζητήσει, από τους 36 τοπικούς κυβερνήτες, τη χρήση Καθολικών δομών υγείας, ως κέντρων απομόνωσης ασθενών από covid. Η Καθολική Εκκλησία πρόθυμα πρόσφερε 428 νοσοκομεία και κλινικές. Όμως έμειναν αχρησιμοποίητα!!!
Η αναζωπύρωση της πανδημίας, όπως απέδειξαν οι 29 νεκροί σε μια μόνο μέρα, θορύβησε την κυβέρνηση της Αμπούτζα. Η Εκκλησία είναι παρούσα και πρόθυμη να προσφέρει τη συνεργασία της και περιμένει τις κρατικές πρωτοβουλίες.

Πληροφορίες και φωτογραφία από Πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 25 Μαρτίου – Πανήγυρη ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Εβρ 10, 5. 7 Ο Κυριος εισέρχεται στον κόσμο λέγοντας: Ιδού, έρχομαι, να εκτελέσω,

Άγγελος Κυρίου, Κυριακή 23-3-2025

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Γ’ Κυριακή της Τεσσαρακοστής, 23 Μαρτίου 2025 Kείμενο ετοιμασμένο από τον Άγιο Πατέρα   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλή Κυριακή! Η παραβολή που βρίσκουμε στο