Κρατική ανικανότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Νιγηρία

Κρατική ανικανότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Νιγηρία

ΝΙΓΗΡΙΑ_ΚΡΑΤΙΚΗ_ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.jpg

Πριν από 5 μήνες γράφαμε ότι “η Νιγηρία έχει πάνω από 200 εκατομμύρια πληθυσμό, 55.000 καταγεγραμμένους ασθενείς αλλά μόνο 1057 επίσημα θύματα από covid-19”.
Η αφορμή ήταν η έκκληση των Καθολικών Επισκόπων προς το κράτος, να βοηθήσει όσους o covid καθιστούσε ακόμα φτωχότερους…
Δυστυχώς και τα επόμενα κύματα της πανδημίας βρήκαν την κρατική μηχανή σε αδυναμία να δράσει οργανωμένα.
Η κραυγή αγωνίας του π. Uchechurkivus Obadrechina, Διευθυντή της Επιτροπής “Εκκλησία και Κοινωνία” της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ασθενούς (11/2), ήταν δικαιολογημένη. Από τον περασμένο Μάιο η κεντρική κυβέρνηση είχε ζητήσει, από τους 36 τοπικούς κυβερνήτες, τη χρήση Καθολικών δομών υγείας, ως κέντρων απομόνωσης ασθενών από covid. Η Καθολική Εκκλησία πρόθυμα πρόσφερε 428 νοσοκομεία και κλινικές. Όμως έμειναν αχρησιμοποίητα!!!
Η αναζωπύρωση της πανδημίας, όπως απέδειξαν οι 29 νεκροί σε μια μόνο μέρα, θορύβησε την κυβέρνηση της Αμπούτζα. Η Εκκλησία είναι παρούσα και πρόθυμη να προσφέρει τη συνεργασία της και περιμένει τις κρατικές πρωτοβουλίες.

Πληροφορίες και φωτογραφία από Πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου