Κορέα: έκκληση των θρησκειών για μια αληθινή ειρήνη Βορρά – Νότου

Κορέα: έκκληση των θρησκειών για μια αληθινή ειρήνη Βορρά – Νότου


Μια έκκληση για μια «αληθινή ειρήνη» μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια μιας διαθρησκευτικής τελετής στο Swongiuμε την ευκαιρία της 64ης επετείου από τη λήξη του πολέμου και την ανακήρυξη της εκεχειρίας, η οποία εξακολουθεί να ισχύει.

Καθολικοί, Προτεστάντες και Βουδιστές – αναφέρει το πρακτορείο Asianews– υπενθύμισαν την 27η Ιουλίου του 1953 που σηματοδότησε το τέλος των συγκρούσεων, αλλά από την οποία λείπει η σύναψη ειρήνης. «Αν η ειρήνη δεν δηλωθεί με οριστικό τρόπο στην κορεατική χερσόνησο – δήλωσε ο σεβασμιότατος Hyginus Kim-Hee-Joong, πρόεδρος της Διάσκεψης των Επισκόπων της Κορέας (Cbck) – η ειρήνη θα τερματιστεί σε ολόκληρη την Βορειοανατολική Ασία και η κορεατική χερσόνησος θα γίνει πυριταποθήκη έτοιμη να εκραγεί και να κάνει να ξεσπάσει ένα νέο πόλεμο». «Εμείς – είπε επίσης ο ιεράρχης – χρειαζόμαστε μια συνθήκη ειρήνης και όχι μόνο μια ανακωχή».

Ο Σεβασμιότατος Kim-Hee-Joong στη συνέχεια επανέλαβε την αντίθεση των επισκόπων για το THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας το οποίο έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια σε κάθε επίθεση από την Πιονγκ γιάνγκ. «Αποτελεί ψευδαίσθηση –  δήλωσε – το να επιθυμούμε να εγκαταστήσουμε την ειρήνη με τα όπλα. Το THAAD δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη στην Κορέα». Ο αρχιεπίσκοπος της Κουανγκτζού πρόσθεσε ότι η εγκατάσταση του THAAD «έγινε χωρίς τη συναίνεση του πληθυσμού, επομένως θα πρέπει να επανεξεταστεί. Για την ειρήνη, πρέπει να εργαζόμαστε από κοινού για τον σχεδιασμό μιας συνθήκης».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται να αυξάνεται η ένταση μεταξύ του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ-ουν και της Ουάσιγκτον μετά τις αυστηρές κυρώσεις που αποφασίστηκαν την Κυριακή από τον ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας. Χθες, η Πιονγκ γιάνγκ απείλησε με εκδίκηση «χίλιες φορές μεγαλύτερη», αποκαλώντας τις κυρώσεις ως αποτέλεσμα του «απεχθούς συνωμοτικού σχεδίου των Ηνωμένων Πολιτειών για να απομονώσει και να καταπνίξει» την Βόρεια Κορέα. Σε μια κοινή δήλωση που εκδόθηκε την Κυριακή από τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in δήλωσαν ότι η Βόρεια Κορέα «αποτελεί μια σοβαρή και άμεση απειλή κατά των Ηνωμένων Εθνών, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, καθώς και κατά των περισσοτέρων χωρών του κόσμου».

Μετάφραση: ρφ      

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου