Ενορία Μητροπόλεως: Μετάσταση της Θεοτόκου

Ενορία Μητροπόλεως: Μετάσταση της Θεοτόκου


Κατακλύστηκε ο Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου στη Νάξο από χριστιανούς τόσο στην πρωινή όσο και στην απογευματινή Θεία Λειτουργία κατά την Πανήγυρη της Μεταστάσεως της Παναγίας.

Ήδη οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για την κορυφαία αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, το «Πάσχα του καλοκαιριού», με την απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου και τις Παρακλήσεις προς τιμήν της Παναγίας όλες τις προηγούμενες ημέρες. Στην κατανυκτική και πανηγυρική ατμόσφαιρα των ημερών συνέβαλε τα μέγιστα η συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου με την κ. Λία Πρίντεζη συνοδευόμενου από τους μελωδικούς ήχους του βιολιού με την κ. Έλενα Καραβία. Ο συνδυασμός αυτών των δύο μουσικών οργάνων καθώς έπαιζαν ύμνους προς την Βασίλισσα Ουρανού και Γης, ενώθηκαν με τις εγκάρδιες προσευχές των πιστών οι οποίοι, κυριολεκτικά με δάκρυα στα μάτια, πίστη στην καρδιά και βλέμμα ευγνωμοσύνης και ελπίδας απεύθυναν ικεσίες προς Εκείνη και τον Τριαδικό Θεό.

Ο εφημέριος στο κήρυγμα του ξεκίνησε από μία φράση του δεύτερου αναγνώσματος της ημέρας από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους Κορινθίους «όπως μέσω ενός ανθρώπου ήρθε ο θάνατος έτσι μέσω ανθρώπου ήρθε και η ανάσταση», τονίζοντας ότι το αίμα του Χριστού κατά την σταυρική θυσία ήταν το βαρύ τίμημα που πληρώθηκε για τη σωτηρία των ανθρώπων. Ο πρώτος, λοιπόν, άνθρωπος που γεύτηκε τη σωτηρία αυτή ήταν η Παναγία αφού ο Θεός ανύψωσε με σώμα και ψυχή στην ουράνια δόξα την Αμίαντη και Αειπάρθενο Μαρία και Μητέρα του Υιού Του, βοηθώντας κατά αυτόν τον τρόπο όλους εμάς να ζούμε συνεχώς στραμμένοι προς τα ουράνια αγαθά συμμετέχοντας στην δόξα του. Πως είναι άλλωστε δυνατό ο Θεός Πατέρας να επιτρέψει να υποστεί την φθορά του τάφου Εκείνη η οποία γέννησε με τρόπο παρθενικό και αξιοθαύμαστο τον Κύριο της ζωής και ενανθρωπήσαντα  Ιησού Χριστό;

Έτσι, χάρη στην μεσιτεία της Αειπαρθένου Μαρίας που μεταστάθηκε στους ουρανούς και εκεί στέκεται στα δεξιά του ως Βασίλισσα, ας παραμείνουν οι καρδιές μας φλογισμένες από την Θεία αγάπη και να τείνουν πάντοτε προς τον Πανεύσπλαχνο Θεό Πατέρα.

Και του χρόνου με υγεία!

ΚείμενοΦ.Δ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου