Κολομβία, σφαγή νέων. Πόνος και ανησυχία των επισκόπων

4

Κολομβία, σφαγή νέων. Πόνος και ανησυχία των επισκόπων

“Εμείς οι Επίσκοποι της Κολομβίας, εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη κα την ανησυχία μας για την απώλεια 5 νέων στην Cali και 8 νέων στο Samaniego (Nariño), άγρια δολοφονηθέντες από τις 11 έως 15 Αυγούστου”. Με αυτό τον τρόπο οι Κολομβιανοί Επίσκοποι σε ένα Ανακοινωθέν, που διαδόθηκε προχθές στη σελίδα web της Επισκοπής, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων και στους κατοίκους της πόλης στις οποίες έγιναν αυτά τα εγκλήματα..

Βία και απειλές
“Αυτά τα γεγονότα – αναφέρει το Ανακοινωθέν – προστίθενται στη βία και τις απειλές που απευθύνονται σε ιδιώτες και σε κοινότητες κοινωνικών αρχηγών και τους πρώην μαχητές των FARC-EP, στις οπλισμένες συγκρούσεις για τον έλεγχο l των ναρκοπεδίων που τελευταία έχουν διαπιστωθεί σε άλλες περιοχές της Χώρας, όπως στις: Norte de Santander, Chocó e Cauca”.
Ενώπιον αυτής της σοβαρής κατάστασης, “στον πόνο , στην φτώχεια, στην έλλειψη των απαραίτητων για τη διατροφή και στην καταπάτηση των βασικών δικαιωμάτων του λαού, οι Αρχιερείς ζήτησαν στην εθνική κυβέρνηση να επικεντρώσουν τις δυνάμεις τους στην εγγύηση της προστασίας και να διαθέσουν ασφάλεια στις κοινότητες που πλήγηκαν από αυτό το κύμα βίας, να συνεχίσουν να προοδεύουν στην πορεία προς την ενεργοποίηση των Συμφωνιών για Ειρήνη.

Στις οπλισμένες ομάδες: σταματήστε τις επιθέσεις.
Προτρέποντας τις οπλισμένες ομάδες να σταματήσουν τις πράξεις βίας και συγκρούσεων σε μια κατάσταση ήδη βεβαρημένη εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού , οι Επίσκοποι απευθύνθηκαν στον Κολομβιανό λαό, ώστε ενωμένος και με θάρρος να δεσμευθεί στην υπεράσπιση της ζωής για τη συμφιλίωση , την ειρήνη και για μια κοινή πρόοδο και κάλεσαν την Καθολική κοινότητα να εντείνουν την προσευχή τους.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου