Κολομβία, σφαγή νέων. Πόνος και ανησυχία των επισκόπων

4

Κολομβία, σφαγή νέων. Πόνος και ανησυχία των επισκόπων

“Εμείς οι Επίσκοποι της Κολομβίας, εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη κα την ανησυχία μας για την απώλεια 5 νέων στην Cali και 8 νέων στο Samaniego (Nariño), άγρια δολοφονηθέντες από τις 11 έως 15 Αυγούστου”. Με αυτό τον τρόπο οι Κολομβιανοί Επίσκοποι σε ένα Ανακοινωθέν, που διαδόθηκε προχθές στη σελίδα web της Επισκοπής, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων και στους κατοίκους της πόλης στις οποίες έγιναν αυτά τα εγκλήματα..

Βία και απειλές
“Αυτά τα γεγονότα – αναφέρει το Ανακοινωθέν – προστίθενται στη βία και τις απειλές που απευθύνονται σε ιδιώτες και σε κοινότητες κοινωνικών αρχηγών και τους πρώην μαχητές των FARC-EP, στις οπλισμένες συγκρούσεις για τον έλεγχο l των ναρκοπεδίων που τελευταία έχουν διαπιστωθεί σε άλλες περιοχές της Χώρας, όπως στις: Norte de Santander, Chocó e Cauca”.
Ενώπιον αυτής της σοβαρής κατάστασης, “στον πόνο , στην φτώχεια, στην έλλειψη των απαραίτητων για τη διατροφή και στην καταπάτηση των βασικών δικαιωμάτων του λαού, οι Αρχιερείς ζήτησαν στην εθνική κυβέρνηση να επικεντρώσουν τις δυνάμεις τους στην εγγύηση της προστασίας και να διαθέσουν ασφάλεια στις κοινότητες που πλήγηκαν από αυτό το κύμα βίας, να συνεχίσουν να προοδεύουν στην πορεία προς την ενεργοποίηση των Συμφωνιών για Ειρήνη.

Στις οπλισμένες ομάδες: σταματήστε τις επιθέσεις.
Προτρέποντας τις οπλισμένες ομάδες να σταματήσουν τις πράξεις βίας και συγκρούσεων σε μια κατάσταση ήδη βεβαρημένη εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού , οι Επίσκοποι απευθύνθηκαν στον Κολομβιανό λαό, ώστε ενωμένος και με θάρρος να δεσμευθεί στην υπεράσπιση της ζωής για τη συμφιλίωση , την ειρήνη και για μια κοινή πρόοδο και κάλεσαν την Καθολική κοινότητα να εντείνουν την προσευχή τους.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου