Καθολικοί και Ορθόδοξοι προς την ίδια κατεύθυνση

Καθολικοί και Ορθόδοξοι προς την ίδια κατεύθυνση

Σήμερα, Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, πραγματοποιείται στο Bari της Ιταλίας η επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Η κοινή προσευχή τους  θα είναι ένα νέο συγκεκριμένο σημάδι  της πορείας  προς την αποκατάσταση της πλήρους ενότητας  μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων.

Πυρετώδεις υπήρξαν οι τελευταίες προετοιμασίες  για σήμερα. Το Bari περίμενε με αγωνία  την άφιξη του Πάπα  και την προσευχή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Βασιλική του Αγίου Νικολάου.  

Στιγμές βαθειάς πνευματικότητας,  αντανάκλαση εκείνου του οικουμενισμού που το κέντρο αυτής της περιοχής που ονομάζεται και «Θύρα της Ανατολής», ζει καθημερινά  και ο Άγιος Νικόλαος αντιπροσωπεύει από αιώνες: «παράδειγμα της συμφιλιωμένη ζωής και της ειρήνης».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου