Καθολικοί και Ορθόδοξοι προς την ίδια κατεύθυνση

Καθολικοί και Ορθόδοξοι προς την ίδια κατεύθυνση

Σήμερα, Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, πραγματοποιείται στο Bari της Ιταλίας η επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Η κοινή προσευχή τους  θα είναι ένα νέο συγκεκριμένο σημάδι  της πορείας  προς την αποκατάσταση της πλήρους ενότητας  μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων.

Πυρετώδεις υπήρξαν οι τελευταίες προετοιμασίες  για σήμερα. Το Bari περίμενε με αγωνία  την άφιξη του Πάπα  και την προσευχή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Βασιλική του Αγίου Νικολάου.  

Στιγμές βαθειάς πνευματικότητας,  αντανάκλαση εκείνου του οικουμενισμού που το κέντρο αυτής της περιοχής που ονομάζεται και «Θύρα της Ανατολής», ζει καθημερινά  και ο Άγιος Νικόλαος αντιπροσωπεύει από αιώνες: «παράδειγμα της συμφιλιωμένη ζωής και της ειρήνης».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου