Καθολικές οικογένειες της Ευρώπης προτείνουν: υπερασπιστείτε το γάμο και τη γεννητικότητα

Καθολικές οικογένειες της Ευρώπης προτείνουν: υπερασπιστείτε το γάμο και τη γεννητικότητα

Εν όψει των προσεχών εκλογών στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, παρουσιάστηκε  ένα Μανιφέστο στήριξης της οικογένειας. Ο Vincenzo Bassi, αντιπρόεδρος του θεσμού FAFCE (Federazione delle Associazioni di Famiglie Cattoliche dei Paesi dell’ Europa): ο θεσμός της οικογένειας είναι αναγκαίος ακρογωνιαίος λίθος. Χωρίς την οικογένεια δεν υπάρχει μέλλον.

Η Ευρώπη οφείλει επειγόντως να ανακαλύψει την αξία της οικογένειας, να  προβλέψει συγκεκριμένα σχέδια  για να υπερασπίσει το δημογραφικό χειμώνα  που από χρόνια ταλανίζει την ήπειρο. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Fafce, που εν όψει των προσεχών εκλογών στην Ευρωπαϊκή κοινότητα του Μαΐου  σκέφθηκε να ετοιμάσει μία προγραμματική Διακήρυξη, την οποία θα παρουσιάσει  σε όλους τους υποψηφίους  και στα πολιτικά κόμματα που λα λάβουν μέρος στον εκλογικό αγώνα.

Ένα Μανιφέστο, καρπός μιας εργασίας που στηρίζεται στη βάση

Ο Αντιπρόεδρος της Fafce, Vincenzo Bassi  αναφέρθηκε  στη δημιουργία αυτής της Διακήρυξης  που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως, ο δεκάλογος για τη στήριξη και αναβίωση, από οικονομικής και κοινωνικό – πολιτικής  πλευράς , του οικογενειακού θεσμού.  Ανάφερε ότι είναι καρπός μιας  συνεργασίας που ξεκίνησε και στηρίχτηκε από τη βάση: “Ήταν οι εθνικές οργανώσεις, που αποτελούν την Ομοσπονδία, οι οποίες  συνέταξαν την Προκήρυξη. Αυτό αποδεικνύει  ότι η οικογένεια  είναι ο ακρογωνιαίος λίθος όλων των Χωρών, όλων των κοινωνιών. Είναι η κοινή  αναφορά τους.

Ένα σχέδιο για την ένταξη, την εργασία και την προστασία του γάμου

Στα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και δυνάμεις, το Μανιφέστο αυτό απαιτεί συγκεκριμένη δέσμευση για ένταξη, εργασία και προστασία της οικογένειας. Το κείμενο αναφέρει: η οικονομία πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία της οικογένειας, επομένως απαιτούνται δημόσιες πολιτικές που να αναγνωρίζουν την αξιοπρέπεια της και το θεμελιώδη οικονομικό της ρόλο για το κοινό καλό. "Η οικογένεια – προσθέτει ο Vincenzo Bassi – είναι το γενετικό θέμα κατ 'εξοχήν. Και χωρίς γεννήσεις δεν υπάρχει μέλλον, ούτε καν οικονομικό ».

Καταπολέμηση του δημογραφικού χειμώνα

Στο πρώτο σημείο, το Μανιφέστο θέτει την απαραίτητη προϋπόθεση για την ικανοποίηση όλων των άλλων απαιτήσεων: για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας που στραγγαλίζει την Ευρώπη. Τα παιδιά, επιμένει το κείμενο, είναι το αληθινό κοινό μας καλό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλούνται οι ευρωπαίοι πολιτικοί φορείς να "λάβουν συγκεκριμένα μέτρα και μέσα για την αλλαγή των υφιστάμενων λανθασμένων κατευθυντήριων γραμμών". Ο Vincenzo Bassi εξηγεί: "Για χρόνια έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την οικογένεια μόνο από άποψη ταυτότητας. Σήμερα θέλουμε να τονίσουμε τη λειτουργική πτυχή της, διότι γνωρίζουμε ότι η κοινωνία μας  έχει ανάγκη από ένα  μέλλον και το μέλλον αυτό είναι οι νέες γενιές. Και αυτές μπορούν να γεννηθούν μόνο σε φυσικά περιβάλλοντα που είναι οι οικογένειες".

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου