«Καταδικάζουμε σθεναρά κάθε μορφή βίας και εξτρεμισμού»

«Καταδικάζουμε σθεναρά κάθε μορφή βίας και εξτρεμισμού»

Ανακοίνωση για την βομβιστική επίθεση σε χριστιανικούς ναούς της Σρι Λάνκα εξέδωσε το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο της Αλβανίας, μέλος του οποίου είναι και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. «Καταδικάζουμε σθεναρά κάθε μορφή βίας και εξτρεμισμού και ενώνουμε τις προσευχές μας για την ειρηνική συνύπαρξη» τονίζει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων και εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο της Αλβανίας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τα 300 άτομα που έχασαν τη ζωή στη τρομοκρατική επίθεση, το πρωί του Πάσχα κατά τη διάρκεια των προσευχών στους δύο ναούς των καθολικών και ευαγγελικών σε τρεις πόλεις της Σρι Λάνκα, καθώς και πολλά τουριστικά ξενοδοχεία.

Εμείς, ως θεσμικό όργανο, για λογαριασμό των πέντε θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία (Αλβανική Μουσουλμανική Κοινότητα, η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, της Καθολικής Εκκλησίας της Αλβανίας, το Παγκόσμιο Αρχηγείο της Μπεκτάσι και την Ευαγγελική Συμμαχία της Αλβανίας) για άλλη μια φορά καταδικάζουμε σθεναρά κάθε μορφή τρομοκρατίας,  βίας και του εξτρεμισμού , καθώς και να ενώνουμε τις προσευχές μας με ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά με πιστούς κάθε πίστης, προσευχόμενοι για ειρήνη και συνύπαρξη ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το χρώμα και τη φυλή.

Σε αυτές τις στιγμές του πόνου, εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ζητάμε από τον Κύριο να δώσει θεραπεία στους τραυματίες.

Ο Θεός βοηθά και καθοδηγεί τον κόσμο, ειδικά εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την ηγεσία της κοινότητας και επηρεάζουν τις μοίρες των εθνών και των λαών!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου