ΚΑΡΙΤΑΣ EΛΒΕΤΙΑΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !

ΚΑΡΙΤΑΣ EΛΒΕΤΙΑΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Το Ομόσπονδο Κράτος της Ελβετίας παρουσίασε καλά οικονομικά στοιχεία και για το 2019: 3,4 δις ελβετικά φράγκα το πλεόνασμα, παραπάνω από τα 2,5 δις για καθένα από τα έτη 2017 και 2018. Χαμηλό δεκαετίας για την ανεργία στο 2.6%.
Όλα καλά, λοιπόν. ΟΧΙ ! Διαμαρτύρεται η Κάριτας Ελβετίας. Το πλεόνασμα έπρεπε να μην ξεπερνά το 1.2 δις, εκτοξεύθηκε λόγω της κρατικής απόφασης για μείωση της χρηματοδότησης για ανάπτυξη. Όμως, υποστηρίζει η Κάριτας “ η Ελβετία οφείλει, ως απόδειξη αλληλεγγύης, να επενδύει περισσότερα στη συνεργασία για την ανάπτυξη ” και το εξηγεί. Παρά τα καλά οικονομικά αποτελέσματα υπάρχει σταθερή άνοδος της φτώχειας στη χώρα από το 2014. 660.000 άτομα, σχεδόν το 8% του πληθυσμού κτυπήθηκε από τη φτώχεια. Ανάμεσά τους 144.000 παιδιά, δεδομένο ιδιαίτερα ανησυχητικό. Επίσης πολλοί άνθρωποι, τριπλάσιες γυναίκες από άνδρες, αναγκάζονται να εργαστούν περισσότερες απ΄το κανονικό ώρες για επιβιώσουν. Αυξάνονται επίσης τα ανασφάλιστα άτομα στη χώρα ενώ, μετά τα 46 έτη τους, πολλοί, ιδιαίτερα χωρίς σοβαρά μορφωτικά εφόδια, δυσκολεύονται να βρουν εργασία και έχουν ανάγκη κρατικής κοινωνικής βοηθείας για να ζήσουν.
Η Κάριτας χαιρετίζει την “ πρωτοβουλία 60 πόλεων για την κοινωνική πολιτική ”
που επιδιώκουν τη χάραξη κοινής στρατηγικής γι` αποτελεσματική βοήθεια στους ασθενέστερους και επισημαίνει το πρόβλημα έλλειψης κατάλληλων σπιτιών για οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα, οι οποίες αναγκάζονται να μείνουν σε αυτοσυντηρημένε μικρά σπίτια, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το στρες και να δημιουργούνται εντάσεις εντός οικογένειας.

Πληροφόρηση και logo από L` Osservatore Romanο 28-29/2/2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου