Καραβάνι Ειρήνης 2020, επιστολή των νέων προς τον Πάπα Φραγκίσκο

Καραβάνι Ειρήνης 2020, επιστολή των νέων προς τον Πάπα Φραγκίσκο

Στο τέλος του Angelus, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Carovana della Pace 2020” (Καραβάνι Ειρήνης 2020) που διοργάνωσε η Azione Cattolica, δύο μικρά παιδιά διάβασαν μια επιστολή παρουσία του Ποντίφικα.
«Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε την επιθυμία για ειρήνη στην πόλη μας και σε ολόκληρο τον κόσμο». Αυτό ήταν ένα από τα αρχικά χωρία της επιστολής η οποία αναγνώστηκε παρουσία του Πάπα από δύο μικρά παιδιά της Azione Cattolica με την ευκαιρία του Καραβανιού Ειρήνης 2020. Περισσότερα από τρεις χιλιάδες μικρά παιδιά και νέοι συμμετείχαν στην 41η επέτειο της εκδήλωσης. Ο στόχος είναι να ανακαλύψουμε μια πόλη που θα είναι πιο φιλόξενη και πιο κοντά στους ανθρώπους.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής
Αγαπητέ Πάπα Φραγκίσκο, εμείς τα παιδιά της Acr βρισκόμαστε εδώ μαζί με εσένα, τους γονείς μας, στους εκπαιδευτικούς και τους φίλους μας για να φωνάξουμε την επιθυμία μας για ειρήνη στην πόλη μας και σε ολόκληρο τον κόσμο! Ήρθαμε εδώ να σας βρούμε κατ’ αυτή την πρώτη «Κυριακή του Λόγου του Θεού», σύμφωνα με το θέλημά σας ώστε να μπορούμε όλοι να συγκεντρωθούμε «στην σπουδαία αξία του Λόγου του Θεού στην καθημερινή ύπαρξή μας». Από φέτος, για εμάς, αυτό θα αποτελέσει ένα ραντεβού στο οποίο θα προσβλέπουμε με χαρά! Φέτος σε συνεργασία με την Azione Cattolica και με τον καρδινάλιο Βικάριο και όλη την πόλη της Ρώμης, μαθαίνουμε να κατανοούμε πώς, με τη δέσμευση και μικρές καθημερινές χειρονομίες, μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας. Το σλόγκαν που μας συνοδεύει:

«Για μια Σωστή Πόλη».
Λέγεται ότι η Ρώμη είναι μια πολύβουη και γεμάτη σύγχυση πόλη. Καλά! Σήμερα, εμείς θα θέλαμε να φέρουμε ένα μέρος από αυτόν τον θετικό θόρυβο και τη σύγχυση για να μας κάνουν να αισθανθούμε και για να μπορέσουμε να στείλουμε τα μηνύματα ειρήνης! Στο απόσπασμα του Ευαγγελίου το οποίο μελετάμε, ο Ιησούς μας λέει ότι κάθε φορά που βοηθάμε κάποιον ο οποίος έχει ανάγκη το κάνουμε σε αυτόν. Αυτός είναι ο λόγος που – και φέτος – δεσμευόμαστε να κάνουμε μικρές θυσίες και να βοηθήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες δύο χωριών στο Πακιστάν, με την οργάνωση «MISSIONE BHATTI ONLUS» και στην Κένυα, με την Οργάνωση «l’AFRICA CHIAMA onlus», υποστηρίζοντάς τες στις πρωταρχικές τους ανάγκες.

Αγαπητέ Πάπα, σας ευχαριστούμε που μας δεχθήκατε και φέτος! Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς:
-Είναι το έτος κατά το οποίο οι ευθύνες ανανεώνονται τόσο στις ενορίες όσο και στις εθνικές AC καθώς και σε αυτές των επισκοπικών διοικήσεων. Σας αναθέτουμε όλους εκείνους που έχουν κληθεί και που θα κληθούν να καθοδηγήσουν και να συνοδεύσουν τις οργανώσεις μας!
-Είναι το έτος κατά το οποίο ολοκληρώνουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της Azione Cattolica dei Ragazzi (Καθολική Δράση Νεολαίας). Ιδανικά, θα επιθυμούσαμε να φυσήξουμε μαζί με Εσάς αυτά τα κεριά! Κάθε ομάδα που σήμερα είναι παρούσα έχει φέρει από ένα, εκφράζοντας την εξής επιθυμία για την ACR: ελπίζουμε η πίστη μας να «μεγαλώνει» ολοένα και περισσότερο και να βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στους αδελφούς μας, στους τελευταίους και στους φτωχούς!

Αγαπητέ Πάπα, εδώ και 41 χρόνια αποτελούμε το Καραβάνι της Ειρήνης: σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε, να έρθουμε στον Άγιο Πέτρο και στους δρόμους της Ρώμης και να φωνάξουμε για την Ειρήνη. Σας ευχαριστούμε επειδή κάθε φορά μας κάνετε να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας! Σας ευχαριστούμε Πάπα Φραγκίσκο γι αυτό που είστε και που αντιπροσωπεύετε για εμάς. Να θυμάστε ότι η Acr προσεύχεται πάντα για σας και σήμερα σας ζητάμε να πείτε μαζί μας ότι «η Ρώμη Φωνάζει την Ειρήνη»!

Μετάφραση: ρφ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου