Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις και … χειμερινά υποδήματα

Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις καιχειμερινά υποδήματα


popeforukraine

Αυτό είναι το hashtag ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας «Ο Πάπας για την Ουκρανία» υπέρ των πληθυσμών της βορειοανατολικής Ουκρανίας και των εκτοπισμένων στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης, υπενθυμίζει ο «L’Osservatore Romano” στην κυριακάτικη έκδοσή του της Κυριακής 23 Ιουλίου 2017.
Ο υπεύθυνος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες, Καρδινάλιος Leonardo Sandri, επισκέφθηκε από τις 11 έως τις 16 του περασμένου Ιουλίου την Ουκρανία και μετέδωσε εκτός από το μήνυμα ειρήνης και χαιρετισμού και την αλληλεγγύη του Ποντίφικα.
Μια από τις πρωτοβουλίες του #popeforukraine – που ξεκίνησε μετά από την «Συλλογή για την Ουκρανία» στις 24 Απριλίου του 2016 από τον Πάπα Φραγκίσκο – συνεργάζεται με την τοπική Caritas και διοργανώνει καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για μικρά παιδιά και νέους που προέρχονται από τη λεκάνη του Donec (ή Donbass). Ο στόχος είναι να χαρίσουν «ηρεμία» στους νέους και να τους προσφέρουν «ανέμελες» διακοπές.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, τα μικρά παιδιά μπορούν επίσης να επωφεληθούν από μια ψυχολογική υποστήριξη, όπως διηγείται η αδελφή Liudmyla Domanska, ιεραπόστολος των αδελφών της Ιεράς Καρδίας, μέλος του οργανωτικού προσωπικού.
«Καθένα από αυτά έχει βιώσει τις κακουχίες του πολέμου», εξηγεί η μοναχή. Στο πρόγραμμα υπάρχουν επίσης επισκέψεις σε μουσεία ή περίπατοι, για παράδειγμα στο χωριό Berezivka, όπου μπορούν να θαυμάσουν τις αρκούδες.
Όπως αναφέρει το περιοδικό του Βατικανού, το #popeforukraine δεν ασχολείται μόνο με τις καλοκαιρινές δραστηριότητες των μικρών παιδιών από την Ουκρανία, αλλά έχει ήδη αρχίσει μια συλλογή από παπούτσια για το φθινόπωρο και με την υποστήριξη της Caritas για την αγορά χειμερινών υποδημάτων.

Μετάφραση: ρφ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου