“Καλεσμένοι όχι για να είστε πρίγκιπες αλλά υπηρέτες”

“Καλεσμένοι όχι για να είστε πρίγκιπες αλλά υπηρέτες”


Ο Ιησούς «καλεί να τον ακολουθήσουν» όχι για να είναι «πρίγκιπες», αλλά «για να υπηρετούν» και να βαδίζουν μπροστά από το λαό του Θεού. 

Αυτή είναι η σκέψη του Πάπα Φραγκίσκου,  με την ευκαιρία της επίσημης εκλογής νέων Καρδιναλίων,  που έγινε χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, στη διάρκεια της  Ποντιφικής  Θεία Λειτουργίας  στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

Στην τέταρτη εκλογή Καρδιναλίων, κατά την ποντιφική του ποιμαντορία, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέλεξε πέντε νέους Καρδιναλίους: mons. Jean Zerbo, arcivescovo di Bamako, Mali mons. Juan José Omella, arcivescovo di Barcellona, Spagna mons. Anders Arborelius, ocd (carmelitani scalzi), vescovo di Stoccolma, Svezia mons. Louis-Marie Ling Mangkhanekhoun, vescovo titolare di Acque nuove di Proconsolare e vicario apostolico di Paksé, Laos e infine mons. Gregorio Rosa Chávez, vescovo titolare di Mulli ed ausiliare dell’arcidiocesi di San Salvador, El Salvador.

“Ο Ιησούς βαδίζει μπροστά από τους δικούς του”, “είμαστε όλοι σε πορεία” με τον Ιησού, «και εσείς» είπε ο Άγιος Πατέρας στρεφόμενος προς του Καρδιναλίους.

“Ο Ιησούς σας καλεί να τον ακολουθήσετε χωρίς να σκέπτεστε άλλα συμφέροντα»  Ο Ιησούς μας καλεί όχι για να είμαστε  «πρίγκιπες της Εκκλησίας”, αλλά για να υπηρετούμε  το Θεό Πατέρα και τους αδελφούς”, “όπως Εκείνος και με Εκείνον”.

Μετά την εκλογή, ο Πάπας και οι πέντε νέοι Καρδινάλιοι , ως συνήθως, επισκέφθηκαν  τον Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο  16ο  στο Μοναστήρι «Μητέρα της Εκκλησίας».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 29-30.3.2025

Οικισμός Ενορία 29-30 Μαρτίου 2025 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού 30/3 Κυριακή 18:00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 26 Μαρτίου 2025    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με