JEONJU: Βρέθηκαν τα λείψανα των τριών πρώτων καθολικών μαρτύρων

JEONJU: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Τα λείψανα των τριών πρώτων Χριστιανών Καθολικών μαρτύρων της Νότιας Κορέας βρέθηκαν κοντά στην Jeonju. Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την επισκοπή της Jeonju, η οποία βρίσκεται 243 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σεούλ.

Αρχαιολογικές έρευνες και τεστ DNA επιβεβαίωσαν ότι τα λείψανα ανήκουν στους Paul Yun Ji-chung και James Kwon Sang-yeon, οι οποίοι αποκεφαλίστηκαν το 1791, και στον μικρότερο αδελφό του Yun, Francis Yun Ji-heon, ο οποίος τεμαχίστηκε μια δεκαετία αργότερα. Οι δύο ήταν αδέλφια και ο ένας ξάδελφος τους όλοι μέλη οικογένειας ευγενών της Jeonju. Ο Paul Yun Ji-chung ήταν ο πρώτος που μεταστράφηκε στον χριστιανισμό και βαπτίστηκε. Το 1791, υπακούοντας στον επίσκοπο Gouvea του Πεκίνου, ο οποίος απαγόρευσε τη θρησκεία των προγόνων στα εδάφη της δικαιοδοσίας του, κατέστρεψε τον οικογενειακό βωμό. Το επεισόδιο δημιούργησε σκάνδαλο στο δικαστήριο: συνελήφθη μαζί με τον ξάδελφό του Τζέιμς Κουόν Σανγκ Γιον, αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη χριστιανική πίστη και δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1791. Δέκα χρόνια αργότερα ο νεότερος αδελφός του Francis Yun Ji-heon πέθανε επίσης σε ένα νέο κύμα διωγμών κατά των Χριστιανών.

Τα λείψανα των τριών ανακαλύφθηκαν τον Μάρτιο στο Wanju, σε χώρο που είχε σχεδιαστεί ως χώρος ταφής των μαρτύρων.

“Η ανακάλυψη των λειψάνων είναι ένα πραγματικά κολοσσιαίο και εκπληκτικό γεγονός”, δήλωσε ο επίσκοπος της επισκοπής Jeonju, John Kim Son-tae. “Επειδή η Εκκλησία μας, η οποία αναπτύχθηκε πάνω στα θεμέλια της αιματοχυσίας των μαρτύρων, βρήκε τελικά τα λείψανα των ανθρώπων που ξεκίνησαν την ιστορία του μαρτυρίου”.

Ο ιεράρχης πρόσθεσε ότι αναπέμπει “βαθιές ευχαριστίες, δοξολογία και δόξα στον Θεό” για την ανακάλυψη. “Θα ήθελα να μοιραστώ αυτό το συγκλονιστικό συναίσθημα με άλλους πιστούς”.

Οι μάρτυρες ήταν από τους πρώτους Χριστιανούς Καθολικούς που θανατώθηκαν από τους Κορεάτες ηγέτες, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι η εξάπλωση του καθολικισμού θα υπονόμευε την κυρίαρχη ιδεολογία του έθνους που βασιζόταν στον Κομφουκιανισμό.

Και οι τρεις αγιοποιήθηκαν μαζί με άλλους 120 Κορεάτες μάρτυρες από τον Πάπα Φραγκίσκο το 2014 κατά τη διάρκεια του αποστολικού του ταξιδιού στην Κορέα. Φέτος η τοπική Εκκλησία γιορτάζει την 200ή επέτειο από τη γέννηση του πρώτου ιερέα της, του Αγίου Ανδρέα Κιμ, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε από μίσος για την πίστη το 1846 σε ηλικία 25 ετών.

(πηγή: asianews.it)

πδφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου