Πάπας Φραγκίσκος: προσευχηθείτε ώστε ο κόσμος να κάνει “γενναίες επιλογές”

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΩΣΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑ ΚΑΝΕΙ “ΓΕΝΝΑΙΕΣ  ΕΠΙΛΟΓΕΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε την έκκληση αυτή στο σκοπό προσευχής του για τον Σεπτέμβριο και καλεί τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο να προσευχηθούν αυτόν τον μήνα ώστε ο κόσμος να κάνει “γενναίες επιλογές” για την προστασία του περιβάλλοντος.

“Προσευχόμαστε ώστε όλοι να κάνουμε γενναίες επιλογές για έναν απλό και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο ζωής, χαίροντας με τους νέους μας που είναι αποφασιστικά προσηλωμένοι σε αυτό”, αναφέρει ο σκοπός προσευχής, που εκδόθηκε από το Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής του Πάπα την 1η Σεπτεμβρίου, την ημέρα που η Εκκλησία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τη Φροντίδα της Δημιουργίας.

Το δίκτυο δημοσίευσε επίσης ένα συνοδευτικό βίντεο, στο οποίο ο Πάπας εξηγεί το σκεπτικό του σκοπού προσευχής.

Μιλώντας στα ισπανικά είπε: “Η προσευχή είναι μια ευχή που θα πρέπει να γίνει με την προσευχή: “Με κάνει πολύ χαρούμενο να βλέπω ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν το θάρρος να αναλαμβάνουν έργα για την περιβαλλοντική και κοινωνική βελτίωση, καθώς τα δύο αυτά πράγματα πάνε μαζί”.

“Εμείς οι ενήλικες μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς, διότι σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη φροντίδα για τον πλανήτη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή”.

“Ας επωφεληθούμε από το παράδειγμά τους και ας προβληματιστούμε για τον τρόπο ζωής μας, ειδικά σε αυτές τις στιγμές υγειονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης”.

“Ας προβληματιστούμε για το πώς ο τρόπος που τρώμε, καταναλώνουμε, ταξιδεύουμε ή ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το νερό, την ενέργεια, τα πλαστικά και πολλά άλλα υλικά αγαθά, είναι συχνά επιβλαβής για τη γη. Ας επιλέξουμε να αλλάξουμε! Ας προχωρήσουμε μαζί με τους νέους προς έναν τρόπο ζωής που είναι απλούστερος και σέβεται περισσότερο το περιβάλλον”.

Στα τέλη του 2020, ο Πάπας Φραγκίσκος δημιούργησε ένα παγκόσμιο δίκτυο το οποίο προωθεί κάθε μήνα έναν σκοπό προσευχής.

Ο Πάπας καθόρισε ότι το δίκτυο, που ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1844 και επικεντρώθηκε στην πνευματικότητα της Ιεράς Καρδιάς του Ιησού, θα είναι πλέον παπικό όργανο με έδρα το Βατικανό. Είναι πλέον γνωστό ως “Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής του Πάπα” και αποτελεί Ίδρυμα του Βατικανού.

Σε δελτίο Τύπου, το Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής του Πάπα εξηγεί ότι το βίντεο που συνοδεύει το σκοπό προσευχής αυτού του μήνα “έχει την υποστήριξη της BIP, μιας από τις κυριότερες εταιρείες συμβούλων στην Ευρώπη με περισσότερους από 3.500 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Το δίκτυο επικαλέστηκε τον Nino Lo Bianco, τον πρόεδρο της διεθνούς εταιρείας συμβούλων, ο οποίος δήλωσε τα εξής: “Η αποστολή μας ως εταιρεία είναι να επιδιώκουμε μια βιώσιμη και ολοκληρωμένη οικονομική ανάπτυξη που εκτιμά και προστατεύει τον πλανήτη μας”.

“Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου προς όλη την ανθρωπότητα, επειδή είμαστε σταθερά προσηλωμένοι με την ενεργή συμμετοχή μας στην ανάπτυξη λύσεων και δραστηριοτήτων που προσανατολίζονται στη βελτίωση και τη διαχείριση θετικών επιπτώσεων στις κοινότητες και το περιβάλλον μέσω της εργασίας μας”.

Σχολιάζοντας την πρόθεση προσευχής του Πάπα για τον Σεπτέμβριο, ο Fr. Frédéric Fornos, S.J., διεθνής διευθυντής του Παγκόσμιου Δικτύου Προσευχής του Πάπα, δήλωσε: “Για άλλη μια φορά τα λόγια του Φραγκίσκου δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους. Μπροστά στην οικολογική κρίση, είναι επείγον να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας ώστε να αντανακλά την απλότητα και την αλληλεγγύη. Έχουμε επίγνωση αυτής της επείγουσας ανάγκης;”

“Όταν ο Πάπας μας μιλάει για την ολοκληρωμένη οικολογία, μας λέει ότι τα πάντα είναι αλληλένδετα στη ζωή μας. Τα λόγια δεν αρκούν πλέον για να προστατεύσουμε το κοινό μας σπίτι”.

δμφ

(πηγή:  catholicnewsagency.com)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου