ΙΤΑΛΙΑ:Ο ΠΑΠΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’Ο

4

ΙΤΑΛΙΑ:Ο ΠΑΠΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’Ο

Carlo Chiodi είναι φορτηγατζής, απ΄την περιοχή του Μπέργκαμο. Όλοι θυμόμαστε τα εκατοντάδες φέρετρα, με νεκρούς από κορωνοϊό, που οδηγήθηκαν με στρατιωτικά οχήματα και θάφτηκαν χωρίς οι οικείοι τους να μπορέσουν να τους αποχαιρετήσουν… Ο Carlo έχασε και τους δυο γονείς του την ίδια μέρα. Δεν έχει ξεπεράσει ότι έφυγαν μόνοι, χωρίς να τους δει στο τέλος τους. Εξέφρασε με γράμμα προς τον Πάπα τον πόνο που νιώθει. Λίγες μέρες μετά έλαβε μια πρόσκληση να τον επισκεφθεί στη Ρώμη !
Ο Carlo, η σύζυγος και τα 2 παιδιά τους πήγαν την περασμένη Κυριακή στη Ρώμη και συνάντησαν τον Φραγκίσκο. Ο ίδιος ο Πάπας το ανέφερε, κατά την προσευχή “ Angelus ”, ζητώντας από τους πιστούς να μη ξεχνούν τα θύματα του κορωνοϊού και λέγοντας ότι λίγο πριν είχε δει μια οικογένεια, που έχασαν παππού και γιαγιά, χωρίς να μπορέσουν να τους αποχαιρετήσουν.
Ο Carlo ανέφερε την εμπειρία του στην “ Ηχώ του Μπέργκαμο ” λέγοντας ότι εκείνος και η οικογένειά του έγιναν δεκτοί από τον Πάπα, στον οποίο πρόσφερε μια μπλούζα με το σύνθημα “ Εμείς αγαπούμε το Μπέργκαμο ”, ένα βιβλίο του γιατρού του με ιστορίες θυμάτων από τον κορωνοϊό και μια συσκευασία “ξύδι μπαλσάμικο” από την περιοχή του!
Ο Πάπας μας είπε ότι είναι ανθρώπινο να πονάμε και να θυμώνουμε, είναι ένας τρόπος προσευχής για όποιον αισθάνεται μόνος και πονεμένος. “ Δεν είναι λύση να σας πω ότι δεν πρέπει να υποφέρετε. Πρέπει πρώτα να ελαφρύνετε από το βάρος που αισθάνεστε στην καρδιά ”. Έπειτα ο Πάπας μας είπε ότι και ο ίδιος αισθάνεται τη θλίψη του κόσμου και προσεύχεται κάθε μέρα, προσπαθώντας να καταλάβει την αιτία αυτής της ταλαιπωρίας. Μείναμε με το στόμα ανοιχτό, από την ανθρωπιά του !

Πληροφόρηση και φωτογραφία αρχείου από ιερέα ( που προσεύχεται,
πάνω από φέρετρα νεκρών από κορωνοϊό στο Μπέργκαμο ) από Avvenire

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου