ΙΤΑΛΙΑ : ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

2

ΙΤΑΛΙΑ : ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Τα μέτρα για την υγειονομική κρίση έχουν, ως γνωστό, δημιουργήσει προβλήματα άσκησης της λατρείας σε πολλές χώρες. Στη Γαλλία π.χ. έχουν κλείσει οι ναοί – οι Επίσκοποι προσέφυγαν στο Δικαστήριο, που δέχθηκε την κυβερνητική απόφαση λόγω της επείγουσας ανάγκης. Στην Ιταλία είναι ανοικτοί, με περιορισμό στον αριθμό των παρευρισκομένων πιστών. Όμως ο 59χρονoς Επίσκοπος του Pinerolo Σεβ/τατος Derio Olivero αποφάσισε να κλείσουν οι ναοί της Επαρχίας του τις δύο προσεχείς Κυριακές ! Αυτό έγινε κατόπιν συζητήσεων με τους ιερείς του αλλά και την προτεσταντική εκκλησία της περιοχής ( valdese ) και εξήγησε τους λόγους σε συνέντευξη στο ειδικό εκκλησιαστικό τμήμα των εκδόσεων La Stampa
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για Ιεράρχη με κοινωνικό έργο, επίσης γνωστό όμως για την αγάπη του στο πολιτισμό και την Τέχνη, πολύ αγαπητό στον Πάπα και ασθενήσαντα από covid την περασμένη άνοιξη, όταν και νοσηλεύθηκε και υπέστη τραχειοτομή…
“ Αποφάσισα να κλείσω τους ναούς για 2 Κυριακές, λόγω επικινδυνότητας της πανδημίας και για να μειωθεί η συγκέντρωση ατόμων. Είναι ένα βήμα πίσω που γίνεται για το γενικό καλό, Παραίτηση από δικαίωμά μας που αποβλέπει σε ωφέλεια των πολλών. Είμαστε σε “ κόκκινη ” περιοχή, πρέπει να μειώσουμε τα κρούσματα. Όποιος επιθυμεί να κοινωνήσει μπορεί να προσέλθει σε καθημερινή θεία λειτουργία. 
Δε με ενοχλεί που υπάρχουν διαφωνούντες, να είσαι χριστιανός δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει να συμφωνούν αλλά ότι όλοι είμαστε ενωμένοι στο μοναδικό Σωτήρα, τον Ιησού Χριστό. Η ασθένειά μου ενίσχυσε την πίστη και την αίσθηση αναγνώρισης ότι είμαι ακόμα ζωντανός. Η υγειονομική κρίση μάς δείχνει ότι είναι το σπίτι μας ο χώρος στον οποίο, καθημερινά, πρέπει να φροντίζουμε την πνευματικότητά μας. Όταν περάσει η κρίση θα ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω για τους νέους μας.
Αυτοί, λόγω ηλικίας στερούνται παραπάνω από εμάς και πρέπει να το εκτιμήσουμε Επίσης οι πολιτικοί μας, που τώρα ασχολούνται με την έκτακτη κρίση, πρέπει να τους φροντίσουν, μόλις βελτιωθεί η κατάσταση, για να βρουν εργασία, Τέλος η τελευταία προσευχή μου, κάθε μέρα, αυτή την περίοδο,, είναι για τη βελτίωση της υγείας του αγαπητού φίλου και Προέδρου της Ιεραρχίας μας καρδιναλίου G Bassetti ( αρρώστησε από κορωνοϊό και νοσηλεύεται στην εντατική ) ”.

Πληροφόρηση από Vatican Insider της “ La Stampa “
Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της Επισκοπής Pinerolo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου