Ιταλία: ”Έφυγε” ο Ντον Probo, πατέρας 4 ιερέων!

Ιταλία: ”Έφυγε” ο Ντον Probo, πατέρας 4 ιερέων!

ΕΦΥΓΕ.jpg

Σε πολλές οικογένειες, παλαιότερα, έχουν υπάρξει πολλές ιερατικές κλήσεις

Να θυμηθούμε, στην τοπική μας εκκλησία, τους 4 (ιερείς και ιερομόναχους) στην οικογένεια Βαρθαλίτη, με επιζώντα και ακμαίο ακόμα τον π. Γεώργιο ή τα 3 αδέλφια Ψάλτη (μας έχει αφήσει ο ντον Ρόκκος). Όμως και τα 4 αγόρια ιερείς και… επιπλέον ο πατέρας τους πρέπει να είναι μοναδικό ρεκόρ!

Συνέβη στο Ρίμινι της Ιταλίας, όπου ο Probo Vaccarini, γεννηθείς 4-6-1919, πατέρας 4 αγοριών και 3 κοριτσιών, ο οποίος είχε πολεμήσει στο ρωσικό μέτωπο, πριν παντρευτεί και ζήσει 33 χρόνια με τη σύζυγό του, ασκώντας το επάγγελμα του τοπογράφου, αποφάσισε να ακολουθήσει τα αγόρια του στο ιερατείο, όταν έμεινε χήρος ! Χειροτονήθηκε 69 ετών και υπηρέτησε στην εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου, ως βοηθός εφημέριος, για 30 έτη, χωρίς να λείψει μια ημέρα! Όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του προσερχόταν κάθε μέρα στο ναό για να τελέσει τη θεία λειτουργία.

Γιόρτασε τα 100 του χρόνια πέρυσι, απ`όπου και η φωτογραφία.

Υπήρξε υπόδειγμα ως σύζυγος, χήρος και ιερωμένος. Έζησε την πίστη του με απίστευτο πάθος. Συνόδεψε, με το παράδειγμα και τα λόγια του, πολλά άτομα της Επισκοπής μας να εμβαθύνουν την πίστη τους, σχολίασε ένας από τους ιερείς – γιους του.

Η κηδεία του, την 21-12-2020, μεταδόθηκε από την τοπική τηλεόραση.

Πληροφόρηση και φωτογραφία (2ος από αριστερά) από εφημερίδα La Repubblica

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου