Ιταλία: ”Έφυγε” ο Ντον Probo, πατέρας 4 ιερέων!

Ιταλία: ”Έφυγε” ο Ντον Probo, πατέρας 4 ιερέων!

ΕΦΥΓΕ.jpg

Σε πολλές οικογένειες, παλαιότερα, έχουν υπάρξει πολλές ιερατικές κλήσεις

Να θυμηθούμε, στην τοπική μας εκκλησία, τους 4 (ιερείς και ιερομόναχους) στην οικογένεια Βαρθαλίτη, με επιζώντα και ακμαίο ακόμα τον π. Γεώργιο ή τα 3 αδέλφια Ψάλτη (μας έχει αφήσει ο ντον Ρόκκος). Όμως και τα 4 αγόρια ιερείς και… επιπλέον ο πατέρας τους πρέπει να είναι μοναδικό ρεκόρ!

Συνέβη στο Ρίμινι της Ιταλίας, όπου ο Probo Vaccarini, γεννηθείς 4-6-1919, πατέρας 4 αγοριών και 3 κοριτσιών, ο οποίος είχε πολεμήσει στο ρωσικό μέτωπο, πριν παντρευτεί και ζήσει 33 χρόνια με τη σύζυγό του, ασκώντας το επάγγελμα του τοπογράφου, αποφάσισε να ακολουθήσει τα αγόρια του στο ιερατείο, όταν έμεινε χήρος ! Χειροτονήθηκε 69 ετών και υπηρέτησε στην εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου, ως βοηθός εφημέριος, για 30 έτη, χωρίς να λείψει μια ημέρα! Όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του προσερχόταν κάθε μέρα στο ναό για να τελέσει τη θεία λειτουργία.

Γιόρτασε τα 100 του χρόνια πέρυσι, απ`όπου και η φωτογραφία.

Υπήρξε υπόδειγμα ως σύζυγος, χήρος και ιερωμένος. Έζησε την πίστη του με απίστευτο πάθος. Συνόδεψε, με το παράδειγμα και τα λόγια του, πολλά άτομα της Επισκοπής μας να εμβαθύνουν την πίστη τους, σχολίασε ένας από τους ιερείς – γιους του.

Η κηδεία του, την 21-12-2020, μεταδόθηκε από την τοπική τηλεόραση.

Πληροφόρηση και φωτογραφία (2ος από αριστερά) από εφημερίδα La Repubblica

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου