Ισπανική Επισκοπή πρωτοπόρος στην πράσινη ενέργεια

Ισπανική Επισκοπή πρωτοπόρος στην πράσινη ενέργεια

ΙΣΠΑΝΙΚΗ_ΕΠΙΣΚΟΠΗ.jpeg

Μια ισπανική επισκοπή γίνεται πρωτοπόρος στη χρήση πράσινης ενέργειας.
Πρόκειται για την εκκλησιαστική επαρχία της Ορένσε, η οποία εφαρμόζει στην ουσία την προτροπή που ο Πάπας Φραγκίσκος είχε απευθύνει μέσω της Εγκυκλίου του «Δοξασμένος να’σαι» καλώντας τους χριστιανούς να φροντίσουν το κοινό τους σπίτι.

ΙΣΠΑΝΙΚΗ_ΕΠΙΣΚΟΠΗ_ΙΙ.jpeg
Πρέπει να πορευθούμε με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής που θα είναι περισσότερο οικολογικός, ώστε η ενέργεια που χρησιμοποιεί η Εκκλησία να είναι όσο το δυνατό περισσότερο ηθική.
Σύμφωνα με το σχέδιο σε 50 τουλάχιστον κτήρια της Επισκοπής θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια. Μεταξύ των κτηρίων αυτών είναι το Επισκοπικό Μέγαρο, ο Καθεδρικός Ναός, το Σπίτι του Κλήρου και το Ποιμαντικό Κέντρο.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου