Ισπανική Επισκοπή πρωτοπόρος στην πράσινη ενέργεια

Ισπανική Επισκοπή πρωτοπόρος στην πράσινη ενέργεια

ΙΣΠΑΝΙΚΗ_ΕΠΙΣΚΟΠΗ.jpeg

Μια ισπανική επισκοπή γίνεται πρωτοπόρος στη χρήση πράσινης ενέργειας.
Πρόκειται για την εκκλησιαστική επαρχία της Ορένσε, η οποία εφαρμόζει στην ουσία την προτροπή που ο Πάπας Φραγκίσκος είχε απευθύνει μέσω της Εγκυκλίου του «Δοξασμένος να’σαι» καλώντας τους χριστιανούς να φροντίσουν το κοινό τους σπίτι.

ΙΣΠΑΝΙΚΗ_ΕΠΙΣΚΟΠΗ_ΙΙ.jpeg
Πρέπει να πορευθούμε με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής που θα είναι περισσότερο οικολογικός, ώστε η ενέργεια που χρησιμοποιεί η Εκκλησία να είναι όσο το δυνατό περισσότερο ηθική.
Σύμφωνα με το σχέδιο σε 50 τουλάχιστον κτήρια της Επισκοπής θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια. Μεταξύ των κτηρίων αυτών είναι το Επισκοπικό Μέγαρο, ο Καθεδρικός Ναός, το Σπίτι του Κλήρου και το Ποιμαντικό Κέντρο.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου