ΙΝΔΙΑ : ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΝΕΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

7 8 2020 5

ΙΝΔΙΑ : ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΝΕΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

Η Archana Soreng, νέα καθολική επιστήμων, από την φυλή των Sundergarh Odisha, παθιασμένη με τα προβλήματα των ιθαγενών και την κλιματική αλλαγή, ορίσθηκε την 30-7-2020, απ΄τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Antonio Guterres, μέλος μιας συμβουλευτικής ομάδας νέων ηγετών, που θα προτείνουν νέες προσεγγίσεις και λύσεις απέναντι στη χειροτέρευση του κλίματος κατά τη διάρκεια του Covid-19. 
O καθολικός Επίσκοπος της Cuttack Bhubaneswar, Σ/ότατος John Barme, επισκέφθηκε την Archana για την συγχαρεί. Δήλωσε ότι γνωρίζει το πάθος της κοπέλας για την προστασία του περιβάλλοντος και ότι ο ίδιος έχει πεισθεί για τη σοβαρότητα της κλιματικής αλλαγής και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η νέα υπήρξε συντονίστρια στην Επιτροπή Φυλών στην All India Catholic University Federation.
Έχει ζήσει τις προσπάθειες της οικογένειάς της και των αυτοοργανωνένων ομάδων των ιθαγενών να προστατεύσουν τα δάση και το φυσικό περιβάλλον με βάση τις γνώσεις τους και τις παραδοσιακές πρακτικές αιώνων.
Η ίδια, έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε τοπική οργάνωση που προωθεί παρόμοιες πρακτικές και ελπίζει να πείσει και τ` άλλα μέλη της Επιτροπής ότι οι άνθρωπου που ζουν στις περιοχές αυτές γνωρίζουν καλύτερα π.χ. πώς να αποτρέψουν πυρκαγιές και πώς να αναζωογονήσουν τις πηγές του νερού

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου