ΙΝΔΙΑ ΙΕΡΕΑΣ – ΜΑΧΗΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΥ ΑΠΟΒΙΩΣΕ…

4

ΙΝΔΙΑ ΙΕΡΕΑΣ – ΜΑΧΗΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ’Ι’ΟΥ ΑΠΟΒΙΩΣΕ…

Καθημερινά ανακοινώνονται νέες περιπτώσεις ιερωμένων νοσησάντων και θανόντων από τον covid19 : 22 κρούσματα στο Μεξικό, ένας Επίσκοπος στο νοσοκομείο στην Παραγουάη, ο επαρχιακός ηγούμενος των Σαλεσιανών στην Καλκούτα και δυστυχώς, δύο ηλικιωμένοι ιταλοί, ιεραπόστολοι από δεκαετίες στη Μαδαγασκάρη, οι οποίοι και αποβίωσαν.
Ακόμα ένας νεκρός, έγινε γνωστό αυτές τις μέρες, ότι υπήρξε στην Ινδία. Η απώλεια αφορά τον πολύ αγαπητό στην Καλκούτα, όπου ζούσε από 30ετίας, π. Joseph Aymanathil. Ο ιερέας, γνωστός για το έργο στο χώρο της εκπαίδευσης των παιδιών που ζουν σε παραγκουπόλεις και έχουν εγκαταλείψει το σχολείο, έγινε ευρύτερα γνωστός γιατί δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή τα παιδιά και τις φτωχές οικογένειές τους, καθόλους τους μήνες διάδοσης του κορωνοϊού : καθημερινά μοίραζε πακέτα τροφίμων και έδινε ελπίδα, “ από σπίτι σε σπίτι ” σε διάφορες παραγκουπόλεις της αχανούς Καλκούτας. Έπασχε από πρόβλημα στον προστάτη αλλά ο θάνατός του αποδίδεται στο covid.
Οι συνάδελφοί του αναφέρουν ότι θαύμαζε τη Μητέρα Τερέζα και εμπνεόταν απ΄το έργο της.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου