Ινδία: η απάντηση των Καθολικών νοσοκομείων στην πανδημία

Ινδία: η απάντηση των Καθολικών νοσοκομείων στην πανδημία

Να φροντίζεις όλους τους ασθενείς, χωρίς καμία διάκριση: αυτό έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τα καθολικά νοσοκομεία της Αρχιεπισκοπής Βομβάης, στην Ινδία, αυτήν την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού, προσφέροντας συνεχώς αποτελεσματική υποστήριξη και θεραπεία σε όλους όσους χρειάζονται βοήθεια.

Θεραπεία χωρίς σύνορα και διακρίσεις: αυτό είναι το έργο που επιτελούν οι Καθολικοί της Αρχιεπισκοπής Βομβάης στην Ινδία. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα αυτής της μεταχείρισης είναι το Νοσοκομείο “Τίμιος Σταυρός”, αφιερωμένο ειδικά στη φροντίδα ασθενών με Covid-19. «Η δομή – διαβάζουμε στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής Βομβάης – σήμερα φιλοξενεί 31 ασθενείς θετικούς στον ιό, οι οποίοι νοσηλεύονται δωρεάν».
Εκτός από τα φάρμακα, εξηγεί η Αδ. Marshan Rodrigues, διεθύντρια του νοσοκομείου, «διανεμήθηκαν επίσης είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, είδη υγιεινής και προσωπικής προστασίας, μεταξύ των οποίων και μάσκες». «Τα Καθολικά νοσοκομεία στη Βομβάη – λέει ο βοηθός Επίσκοπος Βομβάης, Σεβασμιότατος Allwyn D'Silva – ενεργοποιήθηκαν πολύ νωρίς στο θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού ανταποκρινόμενα στις ανάγκες του πληθυσμού αυτή την περίοδο της πανδημίας, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, και παρέχουν άριστες και δωρεάν υπηρεσίες».
Το ίδιο ισχύει και για το Νοσοκομείο “Αγία Ελισάβετ”, νότια της Βομβάης, το οποίο είναι υπεύθυνο για την προμήθεια τροφίμων στους φτωχότερους της περιοχής, μένοντας δίπλα στους ασθενείς και τους μετανάστες από άλλα Κράτη της Ινδίας. Η θεραπεία για τους απόρους που χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό, χορηγήθηκε δωρεάν. Το νοσοκομείο προσφέρει επίσης ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς που έχουν βγει θετικοί στο τεστ για Covid-19, καθώς και στις οικογένειές τους.

Ασφάλεια, φροντίδα και υποστήριξη

Ένα άλλο χριστιανικό παράδειγμα είναι αυτό του Κέντρου Υγείας“Αγία Οικογένεια”στη Branda, δυτικά της Βομβάης: στις 15 Απριλίου η δομή εγκαινίασε μια ειδική πτέρυγα αφιερωμένη στη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό και τροποποίησε άλλα τμήματα για να φιλοξενήσει 19 θετικούς ασθενείς. Αυτές οι θέσεις-κρεβάτια προστέθηκαν στα οκτώ που υπάρχουν ήδη στο θάλαμο απομόνωσης και στα εννέα διαθέσιμα στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Επιπλέον, στις 15 Μαρτίου, ένα πρώτο κέντρο υποδοχής άνοιξε έξω από το νοσοκομείο για ασθενείς με πυρετό, βήχα και κρυολόγημα, ώστε να διευκολυνθεί η διάγνωσή τους με απόλυτη ασφάλεια, πριν εισέλθουν στην κύρια δομή.

Επίσης το Νοσοκομείο “Stella Maris” στο Bhayandar, εκτός από τη θεραπεία ασθενών με Covid-19, διατηρεί ανοιχτή την κλινική του για τους ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα και έχει λάβει μέριμνα για τις εγκύους, διανέμοντας ραντεβού και σε άλλα νοσοκομεία ώστε να επιταχυνθούν οι ώρες των εξειδικευμένων επισκέψεων. Το νοσοκομείο προσφέρει επίσης φαγητό για τους απόρους και βοήθεια για τους μετανάστες, οι οποίοι πρέπει να ολοκληρώσουν τις γραφειοκρατικές διατυπώσεις για να φτάσουν στο σπίτι τους. Συνολικά, σχεδόν χίλιες οικογένειες επωφελούνται από τη βοήθεια που προσφέρει το νοσοκομείο.

Και ο βοηθός Επίσκοπος Βομβάης καταλήγει: «Τα Καθολικά νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό της Αρχιεπισκοπής Βομβάης έδωσαν και δίνουν τη μάχη ακούραστα ενάντια στον κορωνοϊό, σώζοντας ζωές καθημερινά. Γιατροί και νοσοκόμες από την κοινότητά μας εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο και, για άλλη μια φορά, μας δείχνουν ότι η υπηρεσία προς τους ανθρώπους είναι υπηρεσία στον Θεό».

————————-

Πηγή: Vatican News
Μετάφραση: π.Λ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου