ΙΝΔΙΑ : ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

3

ΙΝΔΙΑ : ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Λίγες γραμμές από μια επιστολή του Yesudas, “ Ιεραπόστολου της Αγάπης “ ( του ανδρικού τμήματος του Τάγματος της Μητέρας Τερέζας ) απ΄την Καλκούτα, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων ανάμεσα στους πιο αδύναμους… “ Τον Ιανουάριο έφυγα από την περιοχή του αεροδρομίου της Καλκούτας. Είμαι σε μια περιοχή σε απόσταση 70 χλμ από την πολύ, ανάμεσα σε αγροτικά χωριά και πολλή βλάστηση. Εδώ έχουμε ένα “Σπίτι Ευσπλαχνίας “ για άστεγους λεπρούς, ένα “ Κέντρο Επανένταξης ” για τις οικογένειές τους, ένα “Σπίτι” για ανθρώπους με πνευματικά προβλήματα, που έχουν αποφυλακισθεί και ένα “Σπίτι” για ψυχικά ασθενείς από πολύ φτωχές οικογένειες. Υπάρχει ησυχία και ειρήνη και, λόγω πανδημίας, έχουμε περιορίσει τις δραστηριότητές μας. Κάθε ασθενής έχει την ιστορία του, αλλά ανακαλύπτουμε την ομορφιά και τη χαρά σε κάθε άνθρωπο, ιδιαίτερα σε μια εποχή που δεν υπάρχουν βεβαιότητες, εφόσον ο κορωνοϊός δεν έχει ελεγχθεί….
Πάντα πίστευα ότι αυτά που δεν ελέγχονται, αυτά που πληγώνουν και τα προβλήματα που δύσκολα αντιμετωπίζονται, αυτά είναι πηγή μάθησης και μας οδηγούν στο φως. Εδώ βλέπουμε την ομορφιά πίσω από το προφανές π.χ. ο Kokhan Haider ( στη φωτογραφία ) αντικειμενικά δε θεωρείται όμορφος και έχει αναπηρία στα πόδια. Να τον βλέπατε όμως πώς αρπάζει τη σκούπα για να σκουπίσει ή προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το κουτάλι ! “Όσο ζω πρέπει να κάνω κάτι για τους άλλους, να μη βαριέμαι” μάς λέει ! Η ομορφιά και η καλοσύνη μπροστά μας !
Φιλοξενούμε επίσης άτομα με ψυχικές ασθένειες, που αποφυλακίσθηκαν μετά από 15 και 25 χρόνια φυλάκισης, αρκετά ηλικιωμένα πλέον, που δεν μπορούν να συντηρήσουν οι δικοί τους. Κάποιοι, για να τους ξεφορτωθούν τους καταγγέλλουν αδίκως, για να ξαναμπούν φυλακή. όμως το μόνο που θέλουν είναι σεβασμό, αξιοπρέπεια και διάθεση να ανήκουν κάπου… Πολλοί είναι χρόνια ασθενείς, όμως ο ένας βοηθά τον άλλο και κρατούν καθαρούς τους χώρους , γιατί εδώ αισθάνονται “στο Σπίτι τους”.
Είμαστε 3 Αδελφοί εδώ, χωρίς τη βοήθεια των 45 φιλοξενουμένων δε θα τα βγάζαμε πέρα…. Έτσι περνάμε περιμένοντας τα Χριστούγεννα, τα οποία θα εορτάσουμε ως μια ευλογία ομορφιάς και καλοσύνης. ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Asianews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου