Ημέρα φιλίας και μελέτης μεταξύ Καθολικών και Εβραίων ενάντια σε κάθε προκατάληψη

Ημέρα φιλίας και μελέτης μεταξύ Καθολικών και Εβραίων  ενάντια σε κάθε προκατάληψη

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός πολιτιστικό και ταυτόχρονα ελπίδας ότι η φιλία μεταξύ καθολικών και εβραϊκών κοινοτήτων στην Ιταλία θα μπορέσει όλο και περισσότερο να αναπτυχθεί με τη την αμοιβαία γνωριμία και εμπιστοσύνη. Πραγματοποιήθηκε χθες, παρόλο που γιορτάζεται σήμερα 17 Ιανουαρίου η ημέρα εμβάθυνσης  και ανάπτυξης του διαλόγου μεταξύ καθολικών και Εβραίων, η οποία και έφθασε στην 21η επέτειο. Πολλές οι προγραμματισμένες στις ιταλικές εκκλησιαστικές επαρχίες  για να αναδειχθούν οι σχέσεις μεταξύ των πιστών των δύο θρησκειών, προσφέροντας ευκαιρίες  ενίσχυσης θεολογικών  ποιμαντικών, πολιτιστικών και προτείνοντας συναντήσεις   με σκοπό να ενισχυθούν οι δεσμοί  μέσα από ένα συνεχή διάλογο μεταξύ Καθολικών και Εβραίων μετά από 25 χρόνια σχεδόν  της Συνοδικής Διακήρυξης “NostraAetate”.

Η ημέρα του 2020 προτείνει μελέτη του κειμένου του «Άσμα Ασμάτων», κείμενο ιερός της Αγίας Γραφής, όπως στο παρελθόν μελετήθηκαν στο παρελθόν το βιβλίο της Ρουθ , οι Θρήνοι και το βιβλίο της Εσθήρ.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου