Ηλικιωμένοι Μοναχοί εκτός άμεσων εμβολιασμών!

Ηλικιωμένοι Μοναχοί εκτός άμεσων εμβολιασμών!
Στο Βέλγιο: διάκριση ή παράλειψη

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ_ΜΟΝΑΧΟΙ_ΕΚΤΟΣ_ΑΜΕΣΩΝ_ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ.jpg

Είναι γνωστό ότι τα μεγάλα κυρίως Μοναχικά Τάγματα μεριμνούν αυτοτελώς για τα μέλη τους, όταν αποσύρονται από την ενεργό δράση, ή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας: Έχουν δικές τους δομές φιλοξενίας, με ειδικευμένο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και, συχνά, νεότερα μέλη του Τάγματος στη διοίκηση αυτών των άτυπων “γηροκομείων”.
Στο Βέλγιο υπάρχουν 1750 περίπου Μοναχοί και Μοναχές “εκτός δράσης” και χαρακτηριστική μονάδα φιλοξενίας είναι το “Maison Saint Claude La Colombiere” των π. Ιησουιτών, στις Βρυξέλλες, όπου μένουν 40 μέλη του Τάγματος.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με τεράστιο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο, βρέθηκαν εκτός εμβολιαστικής πολιτικής των αρμόδιων υπηρεσιών! Όσες δομές δεν είναι “επίσημες”, δεν περιελήφθησαν στις άμεσα εμβολιαζόμενες, ως να μην κατοικούν σε αυτές ηλικιωμένα άτομα, του εύρους που τώρα εμβολιάζονται στη χώρα! Η Coreb (Σύνοδος Μοναχών και Μοναζουσών Βελγίου) απηύθυνε διαμαρτυρία προς τις Κρατικές Υπηρεσίες και έλαβε την απάντηση ότι οι “φιλοξενούμενοι Μοναχοί”, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα περιληφθούν στις ηλικίες των 65ρηδων που θα εμβολιασθούν εντός Μαρτίου.
Πάντως, η “παράλειψη” θα συζητηθεί στο βέλγικο Κοινοβούλιο την 2α Μαρτίου 2021, κατόπιν ερώτησης βουλευτών.

Πληροφορίες από CathBel – Φωτογραφία “La Colombiere” από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου