ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυστυχώς και πάλι μερικά ΜΜΕ της Χώρας μας παρερμηνεύουν σκέψεις, οδηγίες ή και αποφάσεις της Αγίας Έδρας, σχετικά με την τακτική που οφείλει να ακολουθήσει η Εκκλησία σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού και ιδιαίτερα για τις επερχόμενες εορτές του Πάσχα.

Ζητούμε από το αναγνωστικό κοινό και τους επισκέπτες και επισκέπτριες των διαφόρων ιστοσελίδων, πριν αποδεχτούν ως δεδομένη κάθε δημοσίευση που αφορά την Καθολική Εκκλησία, να ζητούν την επίσημη θέση της από τον επιχώριο Καθολικό Επίσκοπο ή από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Βεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση ή καν σκέψη από μέρους της Καθολικής Εκκλησίας να μεταφέρει την εορτή του Πάσχα σε άλλη εποχή. Κάθε αντίθετη δημοσίευση, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, είναι αν μη τι άλλο ανακριβής.

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2020

Από το Γραφείο Τύπου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου