ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΥΣΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ Π. ΑΝΔΡΕΑ ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΥΣΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ Π. ΑΝΔΡΕΑ ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, εόρτασε το Χρυσό Ιωβηλαίο Ιεροσύνης, δηλαδή τα 50 χρόνια από την ημέρα που έλαβε το Μυστήριο της Ιεροσύνης, στην Φανερωμένη της Σύρου, ο Σεβαστός Εργάτης του Κυρίου Πατέρας Ανδρέας Βουτσίνος, σημερινός Εφημέριος Αγίου Λουκά Ηρακλείου Αττικής.

Ο Αείμνηστος Επίσκοπος Σύρου Σεβασμιότατος Γεώργιος Ξενόπουλος είχε χειροτονήσει τον π. Ανδρέα, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης της Σύρου.

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στον γεμάτο από άνθη Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, τελέστηκε με κάθε Επισημότητα και μέσα σε φορτισμένη από μεγάλη συγκίνηση ατμόσφαιρα, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προΐστατο ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος και συλλειτούργησαν μαζί του ο Σεβασμιότατος πρώην Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών π. Νικόλαος Φώσκολος, ο Εορτάζων και Τιμώμενος Εφημέριος Αγίου Λουκά π. Ανδρέας Βουτσίνος, ο εκπρόσωπος και Γραμματέας του Νούντσιου π. Massimo Caterin, ο Έξαρχος των Αρμενίων Καθολικών π. Hovsep Bezazian, ο Βικάριος της Επισκοπής Σύρου, Πρόεδρος της Caritas Hellas και αδελφός του π. Ανδρέα,  π. Αντώνιος Βουτσίνος, o Βικάριος της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών και Εφημέριος Χριστού Βασιλέα Παγκρατίου π. Απόστολος Βαρθαλίτης, 25 ακόμη Ιερείς και Ιερομόναχοι από τις Επαρχίες Αθηνών-Σύρου-Τήνου και ο μόνιμος Διάκονος Δημήτρης Αλτουβάς. Παρόντες και οι δύο Ιεροσπουδαστές μας στην Ιταλία Δημήτρης και Μάριος. Παρών και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκος Μπάμπαλος μετά της συζύγου του.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος από τους συγγενείς του π. Ανδρέα, εκπροσώπους όλων των Μοναχικών Ταγμάτων και των Θεσμών της Αρχιεπισκοπής Καθολικών Αθηνών και λαϊκών από όλες τις Ενορίες της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας και όχι μόνο. 

 

Λόγω του μεγάλου πλήθους των πιστών, στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του Γραφείου της Ενορίας υπήρχε και ταυτόχρονη τηλεοπτική μετάδοση της  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. 

Τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας έψαλλε με τη συνοδεία Εκκλησιαστικού Οργάνου και Κιθάρας, η Χορωδία της Ενορίας του Αγίου Λουκά υπό την Διεύθυνση της κ. Ειρήνης Πρίντεζη και στην οποία συμμετείχαν λαϊκοί και άλλων Ενοριών στις οποίες υπηρέτησε ο π. Ανδρέας.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος τόνισε:

Βρισκόμαστε αδελφοί μου σε μία Εορταστική ατμόσφαιρα, πριν από όλα γιατί είμαστε ακόμη στην εβδομάδα των Χριστουγέννων και τελούμε πάντοτε ανάμνηση αυτού του σημαντικού γεγονότος της Σωτηρίας μας, επειδή σήμερα τιμούμε τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη, τον αγαπητό μαθητή του Ιησού Χριστού και ειδικά επειδή εορτάζουμε την 50ετηρίδα Ιεροσύνης του Πατέρα Ανδρέα και Εφημερίου σας.

Για όλα αυτά θα Δοξολογήσομε το Θεό, ζητώντας Του προηγουμένως με Μετάνοια, Συγχώρεση για εκείνο το βαθμό λιγοστής Υπακοής και Αγάπης, που ο καθένας μας έχει δείξει, ώστε περισσότερο ενωμένοι μαζί Του και μεταξύ μας να τελέσομε πιο άξια αυτό το Μυστήριο της Σωτηρίας μας.

Η Θεία Λειτουργία συνεχίσθηκε και ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του είπε:

(πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε το κήρυγμά του)

http://www.cen.gr/index.php/κείμενα/1662

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και πριν την Ευλογία του, ο Σεβασμιότατος παρέδωσε στον π. Ανδρέα περγαμηνή με την Ευλογία του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου για την 50ή Επέτειο της χειροτονίας του, περγαμηνή που έφθασε στην Αθήνα με τη φροντίδα του π. Ιωάννη Πάτση και με προσφορά των Ενοριτών του Αγίου Λουκά.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο π. Ανδρέας και εμφανώς συγκινημένος είπε:

(πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε τα όσα είπε)

http://www.cen.gr/index.php/κείμενα/1663

Τα θερμά χειροκροτήματα όλων των παρευρισκόμενων αποτέλεσαν το ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας προς τον Σεβαστό Πατέρα Ανδρέα για όσα πολλά πρόσφερε και προσφέρει για αυτήν.

Μετά την Ευλογία του Σεβασμιοτάτου ο π. Ανδρέας δέχθηκε τις ευχές όλων όσοι τίμησαν την επέτειό του δίνοντας και  ένα μικρό ενθύμιο της Επετείου του. Κατόπιν στην Αίθουσα Τελετών της Ενορίας «Άγιος Ιωσήφ», οι Ενορίτες του Αγίου Λουκά είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν πλούσιο κέρασμα σε όλους.

Στην διάρκεια του κεράσματος αυτού ο Γραμματέας του Νούντσιου π.Massimo Caterin και εκπρόσωποι της Ενορίας και του Συνδέσμου του Αγίου Λουκά μίλησαν για την μεγάλη προσφορά του π. Ανδρέα και του έδωσαν διάφορα δώρα. 

Το κέρασμα έδωσε την αφορμή να βρεθούμε πολλοί από τις τότε Ε.Κ.Ν.Ε. με Εφημέριο τον π. Ανδρέα, κυρίως από το Παγκράτι, να θυμηθούμε όμορφες στιγμές  της νεαρής ηλικίας μας και να ευχηθούμε να έχουμε την Υγεία μας ώστε να βρισκόμαστε σε ευχάριστα γεγονότα όπως το Χρυσό Ιωβηλαίο του π. Ανδρέα.

Σεβαστέ Πατέρα Ανδρέα οι ευχές ΟΛΩΝ μας για Υγεία και Μακροημέρευση σας συνοδεύουν και ευχόμαστε η Παναγία να συνεχίσει να είναι  δίπλα σας και να Ευλογεί τα βήματα σας!!

ΑΞΙΟΣ!!!

 Λεονάρδος Ιωάν. Βαμβακάρης

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου