Η ζωή και το «ψωμάκι του Ιησού»

Η ζωή και το «ψωμάκι του Ιησού»

Η Σάρα είχε καταλάβει τη σημασία της Αγίας Ευχαριστίας όταν ήταν μόλις 7 ετών. Έλεγε: «Εγώ δεν μπορώ να χάσω ούτε μία μέρα το «ψωμάκι του Ιησού».
Η μικρή Sara Matteucci, γεννήθηκε το 1978 στην περιφέρεια της Pesaro και πέθανε στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών και μισό. Στη σύντομη ζωή τη, είχε μία θαυμάσια σχέση και ένα προνομιακό δεσμό και φιλίας με τον Ιησού της Ευχαριστίας και την Παναγία. Πολλοί άνθρωποι του τόπου, μαζί με τους γονείς
Σήμερα 22 Μαΐου 2020 ο Roberto Mazzoli, διευθυντής της εφημερίδας της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Fano-Pesaro-Urbino Il Nuovo Amico, θα παρουσιάσει στην πόλη Pesaro το βιβλίο “Sara Matteucci. Το Μυστήριο της πίστης του μικρού κοριτσιού”.

Η ζωή της μικρής Sara Matteucci
Μόλις 5 ετών χτυπήθηκε από τον καρκίνο, που την ανάγκασε σε σκληρές χειρουργικές εκτός από την έντονη οδυνηρή θεραπεία. Η μικρή όμως Sara απίστευτα ποτέ δεν παραπονιόταν. Στην περίοδο της ταλαιπωρίας της διαπιστώθηκε μια ώριμη και εκπληκτική πίστη στον Κύριο που συνεχώς αύξανε. Οι ιερείς ακολουθούσαν με αγάπη και φροντίδα την πορεία πίστης της μικρής.
Οι μαρτυρίες δείχνουν πώς ακόμη και το κοριτσάκι παρηγορούσε τους γονείς της, λέγοντάς τους: «Θα ήθελα να πάω στον Ιησού τώρα που είμαι όμορφη, θέλω να χαμογελάω πάντα, θέλω να πεθάνω όπως ο Κύριος μου έκανε».

Τα λόγια της μικρής Σάρας
Τα λόγια της μικρής Σάρας έφερναν στην επιφάνεια την «αγνότητα της παιδικής ηλικίας» ενάντια στα «γηρατειά της αμαρτίας». «Μετά το θάνατό της, οι μαρτυρίες και οι ευχές που έφθασαν από όλη στην Ιταλία, την Αφρική και την Αργεντινή συνεχώς πολλαπλασιαζόταν… Η Sara ζει τη θεολογία του «σύντομου δρόμου της Αγίας Τερέζα του Lisieux, η οποία ώθησε την Εκκλησία κατά τον εικοστό αιώνα να αναγνωρίσει την αρχή της «σχετικής ηρωικότητας, ή του κλειδιού της ικανότητας των παιδιών να ασκήσουν ηρωικές αρετές», αναφέρεται στη βιογραφία του μικρού κοριτσιού.
"Τον Μάιο του 1983 η Σάρα αρρώστησε με έναν όγκο Wilms, έναν όγκο που προσπαθήσαμε για να θεραπεύσουμε, στη διάρκεια των οποίων η Σάρα μας δίδασκε την πίστη. Μας βοηθούσε να μην χάσουμε ποτέ την Θεία Λειτουργία, μας μιλούσε πάντα για τον Ιησού, ενώ δεν είχε παρακολουθήσει ποτέ τον κατηχητικό.

Η στιγμή της ασθένειας και η χαρά του μικρού κοριτσιού που ζει με τον Ιησού
Η υγεία της επιδεινώθηκε και ήθελε να πάει εκεί που περπάτησε η Παναγία και πήγαμε στο Medjugorje και επιστρέψαμε με την βεβαιότητα ότι η Σάρα ήθελε να πάει στον Παράδεισο, επειδή όπως η ίδια έλεγε ότι αγαπά τη την Παναγία περισσότερο από τη μητέρα της: στον Παράδεισο θα αισθάνεται καλά και θέλει να είναι με τον Ιησού », αυτά ανέφερε η μητέρα της, Anìce Matteucci.
Στη σύντομη ζωή του, μας δίδαξε να αγαπάμε τον Ιησού
«Στη σύντομη ζωή του, μας δίδαξε να αγαπάμε τον Ιησού σε κάθε γείτονα. τα φτωχά παιδιά ήταν στη δεύτερη θέση μετά από τον Ιησού και την Παναγία. Σε μόλις 7 ετών κατάλαβε το θαύμα της Ευχαριστίας, το καταλάβαμε μόνο τώρα. Έτσι, στη μνήμη της Σάρας, έχουμε επίσης προσκολληθεί περισσότερο στους πιο άπορους: και έτσι στον ασημένιο γάμο μας σκεφτόμαστε να δώσουμε δώρα και να βοηθήσουμε την αποστολή του Barranqueras », εξηγεί η Μαμά.
Μια ιστορία που "μας δίνει την ευκαιρία να προβληματιστούμε, χάρη στη Σάρα, για το μυστήριο της πίστης που κρύβεται από τους σοφούς και συνετούς αλλά αποκαλύπτεται στα μικρά", εξηγεί ο Roberto Mazzoli. Προσθέτοντας ότι "ταυτόχρονα νιώθουμε την ευθύνη να πούμε την απάντηση που αυτή η μικρή αδερφή μας έχει δώσει στην αγιότητα στην οποία όλοι καλούμαστε".

+N

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου