Η Ζωή είναι πάντα ένα θαυμάσιο δώρο

Η Ζωή είναι πάντα ένα θαυμάσιο δώρο


Το θέμα του σεβασμού της φύσης είναι μεταξύ εκείνων που προτείνονται περισσότερο στους νέους. Γι αυτό μιλούν ήδη, στα δημοτικά σχολεία, καλώντας τους μαθητές να φροντίζουν το περιβάλλον.

Η αγάπη της δημιουργίας είναι ένα βασικό στοιχείο στην ανθρώπινη επιμόρφωση. Γι αυτό, ακόμη και στα σχολεία είναι σημαντικό να μορφώνουμε τις συνειδήσεις και να εκπαιδεύουμε προς ένα υγιές ενδιαφέρον πάνω σε αυτά τα θέματα.

Σχετικά με ορισμένα ερεθίσματα, η ανταπόκριση των παιδιών είναι γενικά θετική. Είναι ο καρπός μιας έμφυτης ευαισθησίας που ωθεί τους νέους να συνεργαστούν/εμπλακούν απλόχερα σε σημαντικές ηθικές προκλήσεις.

όμως, σε αυτή την φαινομενικά θετική πορεία, δεν λείπουν οι παγίδες. Μερικοί προσπάθησαν να χειραγωγήσουν την περιβαλλοντική ευαισθησία των νέων για να προσπαθήσουν να μεταδώσουν παραπλανητικά μηνύματα.

Τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ διαδεδομένη μια τάση καταστροφικής οικολογίας, η οποία βλέπει το ανθρώπινο ον ως μια «ασθένεια» της Γης. Σύμφωνα με ορισμένους εξτρεμιστές, η αύξηση του πληθυσμού θα μπορούσε να προκαλέσει την προοδευτική καταστροφή του κόσμου. Σύμφωνα με αυτούς, πάνω στη Γη ήδη είμαστε πάρα πολλοί. Κατά συνέπεια, για να αποφευχθεί το τέλος, θα ήταν απαραίτητο να μειώσουμε σημαντικά τις γεννήσεις.

Υπάρχουν εκείνοι που νοιάζονται για την τύχη της αρκούδας, της τίγρης και της φώκιας μονάχους – μονάχους. Αλλά στη συνέχεια οι ίδιοι υπερασπίζονται το λεγόμενο «δικαίωμα στην άμβλωση» και ελπίζουν οι κούνιες να αδειάζουν όλο και περισσότερο.

Αυτό είναι ένα από τα πάρα πολλά συγκεχυμένα μηνύματα που μεταδίδονται στους νέους, με τη δικαιολογία της προώθησης μιας μεγαλύτερης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ξεκινούν από τον σεβασμό προς το περιβάλλον και φτάνουν στη διάδοση ενός τρομερού αντι-πολιτισμού ενάντια στη ζωή.

Ο τρόπος που λειτουργούν είναι απλός. Ξεκινούν εστιάζοντας το στόχο πάνω σε ορισμένα προβλήματα που είναι ορατά από όλους: ρύπανση, κυκλοφοριακό, έλλειψη χώρου για πράσινο, αίσθηση ασφυξίας στις μεγαλουπόλεις. Είναι πραγματικά προβλήματα, τα οποία σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμούνται.

Στη συνέχεια περνούν στην πλύση εγκεφάλου. Με πρόσχημα την οικολογία, προσπαθούν να οδηγήσουν τα παιδιά σε άλλους ιδεολογικούς χώρους.

Το τελικό σημείο είναι ένα συναίσθημα τρόμου. Ωθούν τους νέους να πιστεύουν ότι η γέννηση ενός μικρού παιδιού μπορεί πλέον να αντιπροσωπεύει μια σοβαρή απειλή για την ανθρωπότητα. Ως εκ τούτου θα ήταν απαραίτητο να αυξήσουμε τη χρήση των αντισυλληπτικών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην άμβλωση και να μειώσουμε τις γεννήσεις.

Στις ρίζες της καταστροφικής οικολογίας υπάρχει η εγωιστική προσπάθεια να κυριαρχήσουν οι πιο αδύναμοι, διατηρώντας τα προνόμια του πλούτου και της χλιδής τους.

Συγκεκριμένα, αντί να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες, προτιμούν να τους προσφέρουν χάπια και προφυλακτικά. Αυτός είναι απλά ένας τρόπος για να υποβαθμίσουν την συνείδηση μας και να αγνοήσουμε το πραγματικό πρόβλημα της πείνας και της περιθωριοποίησης των λαών.

Ορισμένοι νέοι καλή τη πίστη, δυστυχώς, έχουν καταπιεί το δόλωμα ενός περιβαλλοντισμού ενάντια στη Ζωή. Αφέθηκαν να εξαπατηθούν από την ψευδαίσθηση του ελέγχου των γεννήσεων ως εύκολη λύση για όλα τα προβλήματα. Άρχισαν να θεωρούν την άμβλωση και την αντισύλληψη ως ένα είδος μιας «αναπόφευκτης θεραπείας» για να σώσουν τον κόσμο.

Ιδού που μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο ένα εσφαλμένο όραμα. Φτάνει στο σημείο να δημιουργήσει ένα νέο είδος οικολογικής θρησκείας, με τα απαράβατα δόγματά της, τα οποία δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, αλλά η πορεία που θα πρέπει να διανύσουμε δεν μπορεί να είναι η εξάλειψη του ανθρώπινου όντος.

Αρκεί μόνο για να αποφευχθεί η υποβάθμιση του πλανήτη μας: λίγη περισσότερη εκπαίδευση. Αλλά χωρίς εξτρεμισμούς. Ας βοηθήσουμε τους νέους να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος δεν είναι μια ασθένεια του πλανήτη και ότι κάθε μικρό παιδί που γεννιέται αντιπροσωπεύει ένα σημάδι ελπίδας για το μέλλον μας!

Αυτή είναι η σωστή πορεία που πρέπει να διανύσουμε για να σώσουμε τον κόσμο που ο Κύριος μας εμπιστεύτηκε.

Μετάφραση:ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου