Έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο


Την Κυριακή 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, την πρώην Κωνσταντινούπολη – χριστιανικό Βυζάντιο, ο Καρδινάλιος Angelo Bagnasco, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιερών Συνόδων των Ιεραρχιών Ευρώπης συνάντησε στην Πατριαρχική έδρα στο Φανάρι, την Αυτή Αγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η συνάντηση έλαβε χώρα μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, στην οποία προΐστατο ο ίδιος ο Πατριάρχης, με την ευκαιρία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, της πρώτης Κυριακής της Σαρακοστής κατά τη διάρκεια της οποίας η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την ανάμνηση της αποκατάσταση των ιερών εικόνων στη Βασιλική της Αγίας Σοφίας, το 843, μετά το τέλος της εικονοκλαστικής κρίσης.

Παρόντες ήταν στο Φανάρι, μερικά μέλη της αντιπροσωπείας του Ccee, καθώς επίσης και ο Καρδινάλιος Péter Erdő, Αρχιεπίσκοπος του Esztergom – Βουδαπέστη, πρώην Πρόεδρος του Ccee (2006 – 2016) και ο Σεβασμιότατος Duarteda Cunha, Γενικός Γραμματέας του Ccee.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πατριάρχης δέχθηκε τους δύο Καρδιναλίους, μαρτυρώντας την έντονη επιθυμία να συνεργαστεί μαζί με τον νέο Πρόεδρο του Ccee και υπενθυμίζοντας τα καλά αποτελέσματα από την συνεργασία που διεξάγεται μέχρι στιγμής με τον Ccee, ιδίως μέσω του Ευρωπαϊκού Καθολικου – Ορθόδοξου Φόρουμ. «Έχουμε πάρει – είπε ο Πατριάρχης – μεγάλο θάρρος και έμπνευση από αυτή τη συνεργασία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι Εκκλησίες μας καλούνται να υπερασπιστούν τις χριστιανικές αρχές και να σταθούν μαζί αντιμέτωπες στις πρωτοφανείς προκλήσεις και στις απειλές ενάντια της χριστιανοσύνης». Για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο είναι απαραίτητο να προωθηθεί ένα ήθος, να οικοδομηθούν γέφυρες και να ανακαλυφθούν νέες μορφές ευαγγελισμού στην ευρωπαϊκή αρένα.

Από την πλευρά του ο Καρδινάλιος Bagnasco ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την πρόσκληση και εκείνος επίσης, ανανέωσε την ακράδαντη πεποίθησή του στην ανάγκη να συνεχιστεί η ενεργή και προσοδοφόρα συνεργασία μέσω του Forum Europeo Cattolico – ortodosso.

Το βράδυ, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της  Τουρκίας, το Σεβασμιότατο Lévon Zékiyan, Αρχιεπίσκοπο της Υπερεξαρχίας των Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη.

Μέσα στο πρωινό της Δευτέρας 6 Μαρτίου, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος στην Κωνσταντινούπολη, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αποστολικό Βικάριο των  πιστών του Ρωμαϊκού Τυπικού Σεβασμιότατο Ruben Tierrablanca Gonzales, και τον Αποστολικό Βικάριο της Ανατολίας, Σεβασμιότατο Paolo Bizzeti SJ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου