Η Χριστουγεννιάτικη εορτή στο Pontificio Instituto Orientale

Η Χριστουγεννιάτικη εορτή στο Pontificio Instituto Orientale

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία των φοιτητών της Νέας Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εορτή στο Pontificio Instituto Orientale της Ρώμης.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη εμπνεύσει και πρωτοβουλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντού, αλλά και σε συνεργασία με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, προσφέρει τη δυνατότητα σε φοιτητές της γείτονος Χώρας να διδαχθούν την Ελληνική Γλώσσα, μεταλαμπαδεύοντας συγχρόνως την ελπίδα, την αγάπη και τον Ελληνικό πολιτισμό.

Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος λειτουργούν 4 επίπεδα διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας, ενώ οι φοιτητές ανέρχονται περίπου στους 150.

Στο τέλος της εορτής, ο καθηγητής κ. Χρήστος Παλασκώνης αφού ευχήθηκε τα δέοντα στους φοιτητές ενόψει των εορτών, μετέφερε τις εγκάρδιες και πατρικές ευχές του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου για υγεία, μακροημέρευση, ενδυνάμωση και προόδο.

Εν κατακλείδι ας σημειωθεί ότι οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα των εορτών, όπως κουραμπιέδες και μελομακάρονα – υπό των ήχο των καλάντων, ενώ ο καθένας έλαβε από μια συσκευασία με σοκολατάκια – ευγενική προσφορά της εταιρίας “Oscar”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου