Η «Βουτιά» του Χριστού

4

Η «Βουτιά» του Χριστού

Η «Κάθοδος» (η βουτιά) του Χριστού στο θάνατο, βασίζεται στη θεϊκή απόφαση, να μην αφήσει τον άνθρωπο να γίνει λεία – λάφυρο του σατανά, αλλά αντίθετα να τον αναζητήσει – όπως το χαμένο πρόβατο – μέχρι και στα βάθη της κόλασης.
Μετά απ’ αυτή την αλήθεια, έκπληκτος φωνάζει ο Παύλος: «Αν ο Θεός είναι μαζί μας, ποιοι είναι εναντίον μας (Ρωμ. 8,31).
Το «ο Θεός μαζί μας» εκδηλώνει ότι η αγάπη του Θεού φτάνει στο τέρμα προφέροντας τον αθώο Ιησού σε μας τους αμαρτωλούς. Με άλλα λόγια, ο Θεός – Πατέρας έπρεπε να διαλέξει τον Υιόν Του ή εμάς! Το θάνατό Του ή το θάνατό μας! Προτίμησε εμάς απ’ τον Υιόν Του, αφήνοντάς Τον να πεθάνει στη θέση μας.
Το «ο Θεός μαζί μας» δεν σημαίνει ότι ο Θεός είναι ευμενής μαζί μας, πράγμα που αξίζει πολύ, αλλά ότι μας προτιμά από τον Άλλο εαυτό του, τον Υιόν, που είναι κάτι το απίστευτο! Αυτό που ο Θεός δεν απαίτησε απ’ τον Αβραάμ – να θυσιάσει τον υιόν του – το εφάρμοσε στον εαυτό του, εγκαταλείποντας στα χέρια των αμαρτωλών τον Μονογενή και Αγαπητόν Υιόν Του για τη δική μας σωτηρία. Με τη «βουτιά» στο θάνατο, ο Χριστός μάς έφερε στην επιφάνεια! Μας ανέστησε για τη ζωή την αιώνια.

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου