Η Βοήθεια του Πάπα στην Εκκλησία του Λιβάνου

3

Η Βοήθεια του Πάπα στην Εκκλησία του Λιβάνου

Μία πρώτη συγκεκριμένη απόδειξη της εγγύτητας του Πάπα Φραγκίσκου, μια δωρεά 250.000 ευρώ, έρχεται στον πάσχοντα πληθυσμό του Λιβάνου που συγκλονίζεται από τις θανατηφόρες εκρήξεις της 4ης Αυγούστου, μέσω της τοπικής Εκκλησίας. Η προσφορά στάλθηκε μέσω της Αποστολικής Νουντσιατούρας στο Λίβανο.
Μέσω του Ποντιφικού Γραφείου για την Προώθηση της Ολοκληρωμένης Ανθρώπινης Ανάπτυξης, ο Ο Πάπας Φραγκίσκος αποδεικνύει την εγγύτητα του προς τον πληθυσμό του Λιβάνου τόσο σοβαρά δοκιμασμένο από την καταστροφή που προκλήθηκε από τη διπλή έκρηξη την περασμένη Τρίτη. Ένα “σημάδι ανησυχίας και στενής σχέσης με όλους αυτούς που βρίσκονται στον πιο πιεστικό πόνο και τις δυσκολίες”. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των νεκρών φθάνει στον αριθμό 150 , περίπου 5.000 τραυματίες και 300.000 άστεγους εκ των οποίων, σύμφωνα με τη UNICEF, τουλάχιστον 80.000 παιδιά.
Ήδη την περασμένη Τετάρτη στο ευρύ κοινό, κατά τη γενική ακρόαση, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει τη δέσμευση όλων των κοινωνικών, πολιτικών και θρησκευτικών θεσμών της χώρας και της διεθνούς κοινότητας, να βοήσουν ώστε να ξεπεραστεί η «σοβαρή κρίση» που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τώρα λοιπόν, έρχεται και μια πρώτη δωρεά των 250.000 ευρώ. Ο στόχος είναι η βοήθεια “σε άτομα που επλήγησαν από την τρομερή έκρηξη, η οποία προκάλεσε αρκετούς θανάτους και εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες και εκτοπισμένους, καταστρέφοντας κτίρια, εκκλησίες, μοναστήρια, πολιτικές και υγειονομικές δομές”.
Οι Καθολικές δομές, αναφέρει το Ποντιφικό Γραφείο για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη, ανταποκρίθηκαν άμεσα στις «επείγουσες ανάγκες» ενεργοποιώντας τα «κέντρα υποδοχής για εκτοπισμένους, μαζί με τη δράση των Κάριτας του Λιβάνου, της Διεθνούς Κάριτας και διαφόρων αδελφοποιημένων Κάριτας». Έτσι, ο αρμόδιος Ποντιφικός Οργανισμός ενώνεται με την Καθολική Εκκλησία στην πρόσκληση του Πάπα την περασμένη Τετάρτη, ώστε με μια αγκαλιά ο Λίβανος να αντιμετωπίσει αυτήν την τραγική και οδυνηρή στιγμή

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου