Η Τεσσαρακοστή εμπνέει

Η Τεσσαρακοστή εμπνέει

Από αρκετά χρόνια μια ομάδα μελέτης του Λόγου του Θεού εμψυχώνεται,  τουλάχιστο μία φορά το μήνα, Κυριακή απόγευμα στο Μοναστήρι των Ουρσουλινών Μοναχών στο Πασακρωτήρι της Πόλης της Τήνου.

Τον τελευταίο καιρό αυτή η ομάδα ενώθηκε με τους «φίλους της Αγίας Άγγελας και πήρε μια ακόμη πιο εμπλουτισμένη μορφή με πνευματικές συνάξεις  και γιορτές Ευχαριστίας στις οποίες συμμετέχει και ο Αρχιεπίσκοπος, όταν αυτό του είναι δυνατόν.

Οι «φίλοι της Αγίας Άγγελας» συνεχίζουν να συνάζονται και να αναζητούν ηρεμία, προσευχή, συνάντηση, μοίρασμα.

Προχθές, Κυριακή 17 Μαρτίου, αργά το απόγευμα , μετά από πρόσκληση, όπως πάντα, της αδ. Θηρεσίας  για μία πιο προσωπική μελέτη του «Δρόμου του Σταυρού, συνάχθηκαν αρκετά άτομα στο Παρεκκλήσιο της Μονής στα Λουτρά.

Ο Σταυρός στο Κέντρο, τα σύμβολα του  κοντά του. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά  τα μαντηλάκια  με το πρόσωπο του Ιησού, που συμβόλιζε το  μαντήλι με το οποίο  η Βερονίκη σκούπισε το ματωμένο πρόσωπό του Ιησού. Ένα άλλο σύμβολο που παρατηρήσαμε ιδιαίτερα ήταν μερικά πλαστικά μπαλάκια αντί για πέτρες, σύμβολα της μετατροπής του μίσους σε ευαίσθητη αγάπη.

Η ελεύθερη προσωπική προσευχή ή ανάγνωση των κειμένων που υπήρχαν στη διάθεση όλων βοήθησαν στη δημιουργία αληθινής κατάνυξης που συνέβαλε τη συμμετοχή όλων των παρόντων.

Η επόμενη συνάντηση θα είναι την Κυριακή 7 Απριλίου στο Μοναστήρι στο Πασακρωτήρι. Εκεί  θα δοθεί και η δυνατότητα, μέσω του Μυστηρίου της Μετανοίας, να ετοιμαστούμε για τη γιορτή που Πάσχα.

Από την ομάδα προσευχής

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου