Η στιγμή είναι κρίσιμη, η απάντηση είναι η αλληλεγγύη

η_στιγμή.JPG

 

Η στιγμή είναι κρίσιμη, η απάντηση είναι η αλληλεγγύη

Το αδιαμφισβήτητο ζήτημα είναι η επανεκκίνηση, η «οικονομική και κοινωνική αναβίωση της Ιταλίας», η οποία όπως όλοι αναζητούν έναν τρόπο να αφήσουν πίσω τις δυσκολίες της πανδημίας.

Αυτό που είναι σημαντικό για τον Πάπα είναι το «πώς» εφαρμόζεται αυτή η ανάκαμψη. Το μήνυμα που υπέγραψε ο Καρδινάλιος Pietro Parolin, προς την Coldiretti είναι ένας τρόπος για τον Πάπα ώστε να δείξει την πορεία που ήταν πάντα ορθή, αυτή που σκοπεύει να «επαναπροσδιορίζει, ακόμη περισσότερο σήμερα – λέει – στη σχέση μεταξύ του ανθρώπου, της φύσης και του Δημιουργού ως παράγοντα βαθιάς ισορροπίας και κοινωνίας».

Η σωστή λογική

Τα λόγια του Πάπα γίνονται γνωστά την ημέρα που η Coldiretti ζει στη ροή της εθνικής συνέλευσης με τίτλο «Η Ιταλία ξεκινά ξανά από τους ήρωες τις εστίασης». Ο Πάπας αναγνωρίζει, στην προσπάθεια αναζωογόνησης της χώρας, την «καθοριστική αξία του κόσμου της γεωργίας και των γεωργικών προϊόντων διατροφής».

Η έκκληση που προκύπτει είναι ότι αυτή η συνεισφορά που προσφέρεται αναζητώντας όχι τη «λογική του κέρδους αλλά της υπηρεσίας, όχι της εκμετάλλευσης των πόρων, αλλά της φροντίδας και της προσοχής για τη φύση», που θεωρείται ως «κοινό σπίτι για όλους».

Νέες διαδρομές αλληλεγγύης

Η ευλογία του Πάπα στην Coldiretti υποστηρίζει το θάρρος «να ακολουθεί πάντα νέες διαδρομές στο δρόμο της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης, για μια παγκόσμια και πιο αληθινή απάντηση στο φαινόμενο της φτώχειας και της ανισότητας μεταξύ των λαών – πάνω από όλα – καταλήγει – σε αυτήν τη φάση ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια ιστορία».

Μετάφραση: π. Ιωάν. Σκλ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε ο Ναός του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο

Το πρωί της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου,  Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ, μαζί με τον Εφημέριο Χίου π. Λέοντα, επισκέφτηκαν τα

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 10 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου