Η Σαρακοστή δεν είναι μια «αδύνατη» αποστολή!

Η Σαρακοστή δεν είναι μια «αδύνατη» αποστολή!

Σαρακοστή είναι «να ζούμε τις ημέρες με την επιθυμία να υποδεχθούμε την αγάπη που προέρχεται από τον Θεό ο οποίος επιθυμεί να μεταμορφώσει τη ζωή μας και ολόκληρο τον κόσμο», εξήγησε ο Πάπας Φραγκίσκος, πριν από το Angelus της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2018, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ενώ το πλήθος συσσωρευόταν κάτω από τις ομπρέλες. «δεν είναι αδύνατον!» αναφώνησε ο Πάπας και το φάρμακο είναι η «εμπιστοσύνη» στην αγάπη του Θεού.

Κατά την κατήχησή του για τη σαρακοστή, ο Πάπας είχε προσκαλέσει τους βαπτισμένους να «έχουν το θάρρος να απορρίψουν όλα όσα μας οδηγούν έξω από την πορεία μας: τις ψευδείς αξίες που μας εξαπατούν θέλγοντας τον εγωισμό μας με ύπουλο τρόπο».

Υπέδειξε ότι το φάρμακο είναι η «εμπιστοσύνη»: «Αντιθέτως, πρέπει να εμπιστευόμαστε τον Κύριο, την καλοσύνη του και το σχέδιο αγάπης του για τον καθένα μας».

Ο Πάπας προσκάλεσε επίσης να βιώσουμε την σαρακοστή με «χαρά»: «η σαρακοστή είναι μια περίοδος μετανοίας, ναι, αλλά δεν είναι μια περίοδος θλίψης!» είναι εποχή μετανοίας, αλλά δεν είναι εποχή θλίψης, εποχή πένθους. Είναι μια χαρούμενη και σοβαρή δέσμευση για να λυτρωθούμε από τον εγωισμό μας, από τον ηλικιωμένο άνθρωπο που έχουμε μέσα μας και για να ανανεωθούμε σύμφωνα με τη χάρη του βαπτίσματός μας».

«Μόνο ο Θεός μπορεί να μας δώσει την αληθινή ευτυχία, δήλωσε ο Πάπας: είναι άχρηστο να χάνουμε τον καιρό μας ψάχνοντάς τη αλλού: στα πλούτη, στις απολαύσεις, στην εξουσία, στην καριέρα… Η βασιλεία του Θεού αποτελεί την εκπλήρωση όλων των προσδοκιών μας, διότι είναι συγχρόνως, η σωτηρία του ανθρώπου και η δόξα του Θεού».

Και αυτή η αγάπη μεταμορφώνει τα άτομα και τον κόσμο, εξήγησε για άλλη μια φορά ο Πάπας: «Αυτή την πρώτη Κυριακή της Σαρακοστής, καλούμαστε να ακούσουμε με προσοχή και να δεχθούμε αυτό το κάλεσμα του Ιησού να μας μεταμορφώσει και να πιστέψουμε στο Ευαγγέλιο. Καλούμαστε να αρχίσουμε με αφοσίωση την πορεία προς το Πάσχα, για να λάβουμε ακόμα περισσότερο τη χάρη του Θεού που θέλει να μεταμορφώσει τον κόσμο να κάνει να γεννηθεί μια βασιλεία δικαιοσύνης, ειρήνης και αδελφοσύνης».

«Είθε η Παναγία να μας βοηθά να ζήσουμε αυτή τη σαρακοστή με πιστότητα στο Λόγο του Θεού και με συνεχή προσευχή, όπως έκανε ο Ιησούς στην έρημο. Αυτό δεν είναι αδύνατον! Πρέπει να βιώνουμε τις ημέρες με επιθυμία να υποδεχθούμε την αγάπη που προέρχεται από τον Θεό και ο οποίος επιθυμεί να μεταμορφώσει τη ζωή μας και ολόκληρο τον κόσμο», επέμεινε ο Πάπας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου