Η πρώτη ημέρα της Συνόδου της Ιεραρχίας

Η πρώτη ημέρα της Συνόδου της Ιεραρχίας

Χθες το πρωί, ημέρα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, μετά το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον μοναστηριακό και ενοριακό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου των Πατέρων Καπουκίνων, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής άρχισαν οι εργασίες της τακτικής φθινοπωρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος. Η Ιερά Σύνοδος αποτελείται από 6, εν ενεργεία,  Ιεράρχες.

Το κύριο θέμα της Συνόδου όπως είχαμε δημοσιεύσει είναι «έξη χρόνια μετά την Αποστολική  Παραίνεση του Πάπα Φραγκίσκου η «ΧΑΡΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ».

Στη Πρωινή Συνεδρία ο Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Σεβασμιότατος π. Νικόλαος παρουσίασε εισήγηση στο θέμα. Αναφέρθηκε στην προϊστορία της Παραίνεσης, στην εποχή μετά τη  δημοσίευση της και στις βασικές αρχές που την χαρακτηρίζουν, όπως επίσης και  στις νέες προοπτικές που άνοιξε για την ποιμαντική της Εκκλησίας, ώστε να προσαρμοστεί  στις ανάγκες του σημερινού ανθρώπου,  που θέλει να συναντήσει, να γνωρίσει και να ακολουθήσει το Χριστό ως μαθητής του συμμετέχοντας  στη ζωή του μυστικού σώματος που είναι  η  Εκκλησία του.

Στην  απογευματινή Συνεδρία, η Ιεραρχία συναντήθηκε με τα μέλη της Συνοδικής Επιτροπής για την ποιμαντική της Νεολαίας, επί κεφαλής της οποίας ήταν ο υπεύθυνος  της Καθολικής νεολαίας της Ελλάδος, π. Νικόλαος  Ρούσσος του Ιερού Κλήρου της Σύρου.

Η Συνοδική Επιτροπή για την ποιμαντική  της νεολαίας ενημέρωσε  την Ιερά Σύνοδο για τις τελευταίες  αλλά και μελλοντικές δραστηριότητές της όπως και για την απόφαση της να πραγματοποιήσει την προσεχή Πανελλήνια Συνάντηση νεολαίας στην Τήνο από τις 30η Απριλίου έως και τις 3 Μάιου του 2020.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου