Η προσευχή του Πάπα Φραγκίσκου για τον Georg Ratzinger

2

Η προσευχή του Πάπα Φραγκίσκου  για τον  Georg Ratzinger

Μια προσευχή στη μνήμη του Πανοσιολογιοτάτου Georg Ratzinger, αδελφό του Βενέδικτου XVI, και μια προσευχή παρηγοριάς για τον επίτιμο Πάπα, σε αυτή τη στιγμή του πόνου. Αυτό διαβεβαιώνει ο ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια επιστολή που έστειλε στον προκάτοχό του για το θάνατο του αγαπημένου του αδερφού του, που ότι ο επίτιμος Πάπας είχε επισκεφθεί τον περασμένο Ιούνιο, αντιμετωπίζοντας την κούραση του ταξιδιού στη Γερμανία, για να δει για τελευταία φορά και να του δώσει το τελευταίο αντίο .
«Εσείς – έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Βενέδικτο – είχατε τη λεπτότητα να είστε ο πρώτος που μου γνωστοποίησε την είδηση ​​του θανάτου του αγαπημένου σας αδερφού του, Πανοσιολογιοτάτου Τζορτζ. Θέλω να ανανεώσω την έκφρασή των εγκάρδιων συλλυπητηρίων μου και την πνευματική μου εγγύτητα σε αυτή τη στιγμή του πόνου. “
“Σας διαβεβαιώνω για την προσευχή μου για τον πόνο σας – συνεχίζει ο Πάπας – ώστε ο Κύριος της ζωής, με την ελεήμονη καλοσύνη του, να τον εισαγάγει στην πατρίδα του ουρανού και να του αποδώσει την αμοιβή που έχει ετοιμάσει για τους πιστούς υπηρέτες του Ευαγγελίου”.
«Και προσεύχομαι και για σας, Αγιότητα – καταλήγει – επικαλούμενος τον θεό Πατέρα, μέσω των πρεσβειών της Παναγίας, την υποστήριξη της χριστιανικής ελπίδας και της θεϊκής παρηγοριάς. Πάντα ενωμένοι με τον Αναστημένο Χριστό, την πηγή ελπίδας και ειρήνης “.
Ο Φραγκίσκος τελειώνει το γράμμα με τις σημαντικές λέξεις «Υιικά και αδελφικά», αποδεικνύοντας έτσι την αγάπη και την αφοσίωση που τον συνδέει με τον προκάτοχό του.
Η κηδεία του κυρίου Georg Ratzinger θα τελεστεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 10.00 π.μ., στον Καθεδρικό Ναό του Ρέγκενσμπουργκ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου