Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΑΠΟ … ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ LEGO

3

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΑΠΟ … ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ LEGO

Όλοι έχουμε θαυμάσει μεγάλες κατασκευές από lego ! Γνωστότερος αρχιτέκτονας – καλλιτέχνης στις κατασκευές με τουβλάκια Lego, παγκοσμίως, θεωρείται ο αμερικανός, ιταλικής καταγωγής, Rocco Buttliere, ο οποίος, πριν λίγα χρόνια, είχε παρουσιάσει και την “αυτοκρατορική Ρώμη” με τον ίδιο τρόπο. Η τελευταία δημιουργία του είναι η Πόλη του Βατικανού, με το Ναό του Αγίου Πέτρου και την τεράστια Πλατεία να κυριαρχούν στην κατασκευή.
Ο σχεδιασμός του εγχειρήματος απαίτησε περίπου 500 ώρες, σε διάρκεια 70 ημερών, ενώ η ίδια η κατασκευή 300 ώρες, σε διάρκεια ενός μήνα. 67.000 τουβλάκια χρησιμοποιήθηκαν, τα 1300 εξ` αυτών είναι μοναδικά κομμάτια, που δημιουργήθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο έργο. Ο δημιουργός του το θεωρεί το πιο αντιπροσωπευτικό απ` όσα έχει κατασκευάσει, λόγω της πνευματικής διάστασης που εμπεριέχεται : ο ίδιος έχει λάβει καθολική παιδεία αλλά θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο “πνευματικό” παρά “θρησκευτικό” με την παραδοσιακή έννοια, άτομο.
Γι αυτό αναγνωρίζει μια ευρύτερη πνευματικότητα στο έργο, θεωρώντας ότι η διαχρονικότητα της απεικόνισης αφορά όχι μόνο τους καθολικούς πιστούς αλλά ευρύτερα τους θρησκευόμενους.

Πληροφόρηση και Φωτογραφία από Roma Today

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου