Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΑΠΟ … ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ LEGO

3

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΑΠΟ … ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ LEGO

Όλοι έχουμε θαυμάσει μεγάλες κατασκευές από lego ! Γνωστότερος αρχιτέκτονας – καλλιτέχνης στις κατασκευές με τουβλάκια Lego, παγκοσμίως, θεωρείται ο αμερικανός, ιταλικής καταγωγής, Rocco Buttliere, ο οποίος, πριν λίγα χρόνια, είχε παρουσιάσει και την “αυτοκρατορική Ρώμη” με τον ίδιο τρόπο. Η τελευταία δημιουργία του είναι η Πόλη του Βατικανού, με το Ναό του Αγίου Πέτρου και την τεράστια Πλατεία να κυριαρχούν στην κατασκευή.
Ο σχεδιασμός του εγχειρήματος απαίτησε περίπου 500 ώρες, σε διάρκεια 70 ημερών, ενώ η ίδια η κατασκευή 300 ώρες, σε διάρκεια ενός μήνα. 67.000 τουβλάκια χρησιμοποιήθηκαν, τα 1300 εξ` αυτών είναι μοναδικά κομμάτια, που δημιουργήθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο έργο. Ο δημιουργός του το θεωρεί το πιο αντιπροσωπευτικό απ` όσα έχει κατασκευάσει, λόγω της πνευματικής διάστασης που εμπεριέχεται : ο ίδιος έχει λάβει καθολική παιδεία αλλά θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο “πνευματικό” παρά “θρησκευτικό” με την παραδοσιακή έννοια, άτομο.
Γι αυτό αναγνωρίζει μια ευρύτερη πνευματικότητα στο έργο, θεωρώντας ότι η διαχρονικότητα της απεικόνισης αφορά όχι μόνο τους καθολικούς πιστούς αλλά ευρύτερα τους θρησκευόμενους.

Πληροφόρηση και Φωτογραφία από Roma Today

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου