Η πνευματική συνεργασία

6

Η πνευματική συνεργασία

Είμαι πεπεισμένος ότι για να γίνει κάποιος τέλειος πρέπει να είναι τελείως άδειος – κενός από καθετί που δεν είναι του Θεού.
Το Άγιο Πνεύμα κτυπά αδιάκοπα την πόρτα της καρδιάς μας. Επιθυμούμε πολύ να του ανοίξουμε την πόρτα και να κατοικήσει! Όμως πώς είναι δυνατόν να μπει αν δεν υπάρχει θέση; Πού να σταθεί όταν διαπιστώνει ότι στη θέση του υπάρχουν άλλα πράγματα! Είναι λοιπόν υποχρεωμένο το Αγ. Πνεύμα να μένει έξω και συνάμα έχει την απίστευτη καλοσύνη να περιμένει μέχρι να βρεθεί μια μικρή θέση, ανάλογη με εκείνη που του προσφέρουμε διώχνοντας τις περιττές προσκολλήσεις στα γήινα!
Όσο το Άγιο Πνεύμα εισέρχεται στην καρδιά μας, τόσο η καρδιά μας δυναμώνει για να διώξει σιγά – σιγά, ότι είναι ενάντιο σε σχέση με τον Θεό.
Χρειάζεται λοιπόν, να βοηθήσουμε το Αγ. Πνεύμα σ’ αυτό το διωγμό, γιατί χωρίς τη δική μας θέληση δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.
Είναι επομένως ανάγκη να προσευχόμαστε και να συνεργαζόμαστε για την επιτυχία αυτού του σκοπού. Ο Θεός δεν κάνει τίποτα σε μας, χωρίς εμάς. Η πνευματική συνεργασία είναι πιο απαραίτητη απ’ την ορατή. Ο Θεός την ζητά και την αποδέχεται. Ο άνθρωπος δεν είναι ένα άψυχο εργαλείο, αλλά ένας βοηθός για να εκτελέσει ο Θεός το έργο του και ιδίως αυτά που μας αφορούν προσωπικά!

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου