Η πνευματική συνεργασία

6

Η πνευματική συνεργασία

Είμαι πεπεισμένος ότι για να γίνει κάποιος τέλειος πρέπει να είναι τελείως άδειος – κενός από καθετί που δεν είναι του Θεού.
Το Άγιο Πνεύμα κτυπά αδιάκοπα την πόρτα της καρδιάς μας. Επιθυμούμε πολύ να του ανοίξουμε την πόρτα και να κατοικήσει! Όμως πώς είναι δυνατόν να μπει αν δεν υπάρχει θέση; Πού να σταθεί όταν διαπιστώνει ότι στη θέση του υπάρχουν άλλα πράγματα! Είναι λοιπόν υποχρεωμένο το Αγ. Πνεύμα να μένει έξω και συνάμα έχει την απίστευτη καλοσύνη να περιμένει μέχρι να βρεθεί μια μικρή θέση, ανάλογη με εκείνη που του προσφέρουμε διώχνοντας τις περιττές προσκολλήσεις στα γήινα!
Όσο το Άγιο Πνεύμα εισέρχεται στην καρδιά μας, τόσο η καρδιά μας δυναμώνει για να διώξει σιγά – σιγά, ότι είναι ενάντιο σε σχέση με τον Θεό.
Χρειάζεται λοιπόν, να βοηθήσουμε το Αγ. Πνεύμα σ’ αυτό το διωγμό, γιατί χωρίς τη δική μας θέληση δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.
Είναι επομένως ανάγκη να προσευχόμαστε και να συνεργαζόμαστε για την επιτυχία αυτού του σκοπού. Ο Θεός δεν κάνει τίποτα σε μας, χωρίς εμάς. Η πνευματική συνεργασία είναι πιο απαραίτητη απ’ την ορατή. Ο Θεός την ζητά και την αποδέχεται. Ο άνθρωπος δεν είναι ένα άψυχο εργαλείο, αλλά ένας βοηθός για να εκτελέσει ο Θεός το έργο του και ιδίως αυτά που μας αφορούν προσωπικά!

π. Μάρκος Βιδάλης

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου