Η παρενόχληση του Θεού

Η παρενόχληση του Θεού


Ανήσυχη για τα προβλήματά της, η Αλεξία προσεύχεται,  και πάλι προσεύχεται, ικετεύει το Θεό  ζητώντας του να την βοηθήσει να βρει μια λύση σε όλα αυτά τα προβλήματά της……Απελπισμένη από τον πόνο  – έτσι τα διηγείται – πάει ακόμη και μέχρι τον Παράδεισο: θέλει, με κάθε κόστος, να μιλήσει απευθείας στο θεό Πατέρα…….

Κτυπά την πόστα και της ανοίγει ο Άγιος Πέτρος στον οποίος αμέσως εκθέτει το δράμα της και τα βάσανά της…..Φυσικά ο Άγιος Πέτρος ως εκπρόσωπος του Παραδείσου, δεν μπορούσε παρά να τα αναφέρει αμέσως  και όλα στον Θεό Πατέρα, ο οποίος σε απάντηση  την διαβεβαιώνει:: “ Μείνε ήσυχη  διότι η Αγία Τριάδα  συνεδριάζει για να βρει λύση στα προβλήματα σου.

Κάθε φορά που εσύ μας παρουσιάζεις μια δυσκολία που αντιμετωπίζεις , που εκφράζεις μία επιθυμία, ακόμα και όταν η καρδιά σου κτυπά μόνο από εμπιστοσύνη, φόβου, άγχους, ….. να ξέρεις  ότι εμείς οι τρεις, ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα  είμαστε παρόντες σε σένα.  Συνέχισε να ζητάς πάντα και τα πάντα , αλλά να θυμάσαι  ότι είμαστε πάντοτε γνώστες των πάντων. Ασχολούμαστε μαζί σου με άπειρη αγάπη που είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μας.”

“Ξέχασα να σου πω συμπληρώνει ο Άγιος Πέτρος και τα εξής εκ μέρους του Θεού: : “Συνέχιζε με επίμονή «να μας ενοχλείς», διότι  κάθε  φορά που μας ικετεύεις ανοίγεις πιο διάπλατα  την καρδιά σου στην εμπιστοσύνη”.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου