Η παράλογη κατηγορία των Ηνωμένων Εθνών για θρησκευτικές αξίες: εισάγουν διακρίσεις για το “φύλο”

3

Ο ομιλητής των Ηνωμένων Εθνών Αχμέτ Σιντάντ (φωτογραφία στο διαδίκτυο)

Η παράλογη κατηγορία των Ηνωμένων Εθνών για θρησκευτικές αξίες: εισάγουν διακρίσεις για το “φύλο”

Μια πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ για τις θρησκευτικές αξίες στη ζωή, το γάμο και το βιολογικό σεξ κατηγορεί τους θρησκευτικούς θεσμούς για «διάκριση».
Στην πρόσφατη έκθεση, ο ΟΗΕ έχει προωθήσει μια σειρά επιχειρημάτων που δεν είναι σύμφωνα με τις χριστιανικές θρησκευτικές παραδόσεις, τις οποίες κατηγόρησε και για διάκριση.
Θέματα όπως η άμβλωση και τα δικαιώματα ΛΟΑΤ (την αναγνώριση της ομοιογένειας, ισότητας μετανάστευσης, νόμους κατά των διακρίσεων για την απασχόληση και τη στέγαση, μίσους, εγκλήματος, νόμους που περιλαμβάνουν κυρώσεις για μεροληπτική βία κατά ΛΟΑΤ άτομα), περιλαμβάνονται επίσης στην ημερήσια διάταξη της πρόσφατης έκθεσης.

Έκθεση του ΟΗΕ: η κατηγορία των διακρίσεων
Όπως ανέφερε ο Imola Oggi, η πρόσφατη έκθεση που υπέγραψε ο Ahmed Shah έχει επιλέξει να προωθήσει μια ατζέντα που δεν είναι τίποτα άλλο παρά παρόμοια με τις θρησκευτικές αξίες. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαφές ότι οι θρησκευτικοί θεσμοί εισάγουν διακρίσεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στην ίδια έκθεση, έχει καταλήξει να προτείνει παρέμβαση του κράτους, σε θρησκευτικά και δογματικά θέματα, σε περίπτωση που ένα θεσμικό όργανο παρουσιάζει “κανόνες που εισάγουν διακρίσεις για το φύλο”.
Η κριτική, μεταξύ άλλων, αποσκοπούσε επίσης στη θρησκευτική της Αφρικής. Συγκεκριμένα, η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρεται σ’ εκείνους που αντιτίθενται στη χρήση σχολικών βιβλίων που προωθούν την ομοφυλοφιλία.
Πού είναι η ελευθερία;
Η πηγή, με αυτήν την έννοια, θέτει στον εαυτό της μια ερώτηση στην οποία είναι καλό να σταματήσει και να προβληματιστεί. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη «θρησκευτική ελευθερία». Γιατί, ακριβώς σε αυτήν την ιστορική στιγμή, δεσμευόμαστε να υπονομεύσουμε περαιτέρω την ελευθερία της θρησκείας και των πεποιθήσεων;

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου