Η πανδημία αύξησε τα ποσοστά προσευχής

Η πανδημία αύξησε τα ποσοστά προσευχής

Η_ΠΑΝΔΗΜΙΑ_ΑΥΞΗΣΕ_ΤΑ_ΠΟΣΟΣΤΑ_ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.jpg

Μπορεί άραγε η πανδημία να συμβάλει στην αύξηση της προσευχής; Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Γουέστμινστερ Καρδινάλιο Βίνσεντ Νίκολς, η πανδημία έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να στραφούν στην προσευχή.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η 5η χώρα παγκοσμίως σε θανάτους εξαιτίας του Covid-19 και μέσα στην απελπιστική αυτή κατάσταση οι άνθρωποι εναποθέτουν τις ελπίδες στους στο Θεό.
«Ο πατέρας ενός φίλου μου πέρασε μερικές εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας […]» και «είπε ότι δεν είχε δει ποτέ τόσα πολλά Ροδάρια», δήλωσε ο Καρδινάλιος.
«Κατά την ώρα της ανάγκης στρεφόμαστε προς εκείνη που είναι πάντοτε κοντά μας. Το ένστικτο της προσευχής υπάρχει βαθιά μέσα μας. Σε στιγμές ανάγκης, δεν μπορεί να αντισταθεί εύκολα».
Να σημειωθεί πως για τους Χριστιανούς Καθολικούς σήμερα αρχίζει η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Η Θεία Λειτουργία της Τετάρτης των Τεφρών, σε πολλά μέρη του πλανήτη θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των lockdown που είναι σε εξέλιξη. Και μπορεί οι πιστοί να στερούνται την συμμετοχή τους στα σωτήρια Μυστήρια της Εκκλησίας, αλλά μπορούν να αδράξουν την ευκαιρία για περισσότερη προσωπική ή οικογενειακή προσευχή, μελέτη των Γραφών και πράξεις ευλαβείας.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου