Η πανδημία αύξησε τα ποσοστά προσευχής

Η πανδημία αύξησε τα ποσοστά προσευχής

Η_ΠΑΝΔΗΜΙΑ_ΑΥΞΗΣΕ_ΤΑ_ΠΟΣΟΣΤΑ_ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.jpg

Μπορεί άραγε η πανδημία να συμβάλει στην αύξηση της προσευχής; Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Γουέστμινστερ Καρδινάλιο Βίνσεντ Νίκολς, η πανδημία έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να στραφούν στην προσευχή.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η 5η χώρα παγκοσμίως σε θανάτους εξαιτίας του Covid-19 και μέσα στην απελπιστική αυτή κατάσταση οι άνθρωποι εναποθέτουν τις ελπίδες στους στο Θεό.
«Ο πατέρας ενός φίλου μου πέρασε μερικές εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας […]» και «είπε ότι δεν είχε δει ποτέ τόσα πολλά Ροδάρια», δήλωσε ο Καρδινάλιος.
«Κατά την ώρα της ανάγκης στρεφόμαστε προς εκείνη που είναι πάντοτε κοντά μας. Το ένστικτο της προσευχής υπάρχει βαθιά μέσα μας. Σε στιγμές ανάγκης, δεν μπορεί να αντισταθεί εύκολα».
Να σημειωθεί πως για τους Χριστιανούς Καθολικούς σήμερα αρχίζει η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Η Θεία Λειτουργία της Τετάρτης των Τεφρών, σε πολλά μέρη του πλανήτη θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των lockdown που είναι σε εξέλιξη. Και μπορεί οι πιστοί να στερούνται την συμμετοχή τους στα σωτήρια Μυστήρια της Εκκλησίας, αλλά μπορούν να αδράξουν την ευκαιρία για περισσότερη προσωπική ή οικογενειακή προσευχή, μελέτη των Γραφών και πράξεις ευλαβείας.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου