Η οικειότητα του διαλόγου

Η οικειότητα του διαλόγου


Στην μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την ημέρα της γιορτής, η οποία γίνεται ενόψει της εορτής του πολιούχου, απόλαυσα, μετά την επίσημη Θεία Λειτουργία, μια ανταλλαγή ευχών και ειδήσεων μεταξύ των συγχωριανών οι οποίοι ζώντας στο εξωτερικό, είχαν την ευκαιρία, όπως κάθε χρόνο, να συναντηθούν και πάλι.
Ήμουν μαζί με εκείνους που σταμάτησαν για να χαιρετήσουν την παλιά δασκάλα. Ο Mario, ο συμμαθητής μου στην τρίτη τάξη του Δημοτικού, ζωντάνεψε παλιές μνήμες προκαλώντας δυνατά γέλια.
Μέσα σε αυτή την οχλαγωγία, μια κυρία φώναζε δυνατά χωρίς να κοιτά καταπρόσωπο κανένα: « Έρχομαι αμέσως! Έρχομαι αμέσως!»
Μετά από λίγα δευτερόλεπτα επαναλάμβανε τα ίδια λόγια κεντρίζοντας την περιέργειά μας και κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε: «Μα με ποιον μιλά;!». Από ένα άλλο σημείο της πλατείας, έφτανε σε αυτήν μια φωνούλα που ήταν η μόνη που ανταποκρινόταν. Το μικρό τρίχρονο παιδί της την φώναζε, ενώ διαμαρτυρόταν με τα αδελφάκια του για κάποια αδικία που υπέστη.
Πόσο υπέροχη, η ακρόαση της καρδιάς! Μια μακρινή φωνούλα που, μέσα σε αυτή την οχλαγωγία, κανείς δεν αντιλήφθηκε, εκτός από τη μαμά, η φωνή της μαμάς που, από αυτή την απόσταση, μόνο αυτή έφτασε στο μικρό. Σαν να βρίσκονταν μέσα στην πλατεία μόνο οι δυο τους.
Τι απόσταση μεταξύ ουρανού και γης! Αναρωτιέμαι: «Τι θορυβώδης οχλαγωγία πρέπει να διασχίσει η φωνή του Θεού για να φτάσει σε μένα και σε σένα!; Πώς τολμάμε να απευθυνθούμε προς τον ουρανό, τον πλημμυρισμένο από το χάος των ανθρώπων!;»
Ευτυχώς, ως υπέρτατη χάρη, στο Θεό φτάνει η φωνή της καρδίας σου, όπου εκείνος κατοικεί και η φωνή Του απαντά με την οικειότητα που του προσφέρει η κάθε φορά που εσύ τον παρακαλάς. Και αυτός ο διάλογος λαμβάνει χώρα μέσα στο σύμπαν σαν να μην υπάρχουν άλλοι παρά μόνο εσείς οι δύο.

Μετάφραση:ρφ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου