Η Νότια Κορέα προσεύχεται για τη συμφιλίωση με τη Βόρεια

Η Νότια Κορέα προσεύχεται για τη συμφιλίωση με τη Βόρεια

Συνάντηση προσευχής για συμφιλίωση, ενότητα και ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο: αυτό συνέβη πριν από δύο ημέρες στο αμφιθέατρο του γυμνασίου Dongsung στην Αρχιεπισκοπή της Σεούλ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Εθνικής Συμφιλίωσης της Αρχιεπισκοπής, προετοιμάζοντας την Εθνική Ημέρα της Προσευχής που καθιερώθηκε από την Κορεατική Επισκοπική Διάσκεψη το 1965. Η επέτειος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η εισβολή έγινε πριν από 69 χρόνια Νότια από τα βορειοκορεατικά στρατεύματα ξεκίνησε τον τραγικό αδελφοκτόνο πόλεμο.

Προωθήστε την ενότητα και την ειρήνη

Το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο με περίπου 3 χιλιάδες πιστούς που συμμετείχαν σε ολόκληρο το πρόγραμμα: Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, η  απαγγελία του Ροδαρίου και ομιλία για την Εκκλησία στη Βόρεια Κορέα. Στο τέλος της εκδήλωσης, δώδεκα αγόρια και κορίτσια που ανήκουν στην Καθολική κοινότητα της Μογγολίας παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς στη σκηνή. Η εκδήλωση ήταν μία απόδειξη της ευγνωμοσύνης τους για την βοήθεια που έλαβε η Εκκλησία της Κορέας, καθώς και την αλληλεγγύη των Μογγόλων Καθολικών στην προώθηση της ενότητας και της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο.

Η Θεία Λειτουργία ήταν συλλείτουργο και προΐστατο ο Καρδινάλιος Andrea Yeom Soo-jung, Αρχιεπίσκοπος της di Seoul και Αποστολικός Τοποτηρητής  της  Pyong yang; Ο Σεβασμιότατος π. Matteo Hwang, Βικάριος της Αποστολικής Τοποτηρητείας της Pyongyang; Ο π. Achille o Chung Se-Teokκαι ο π. Luca Lee, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την εθνική  συμφιλίωση της Αρχιεπισκοπής της  Seoulκαι δώδεκα ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Η σημασία της προσευχής και της συγχώρεσης

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο Καρδινάλιος  τόνισε τη σημασία της προσευχής, της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης για την επίτευξη ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο. "Αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα – δήλωσε – ότι οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν κατά το παρελθόν έτος για την επίτευξη της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας και της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο δεν έχουν επιφέρει κανένα απτό και αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, γνωρίζουμε ακόμη περισσότερο ότι είναι εξαιρετικά επείγον να προσευχόμαστε με όλη μας την καρδιά και όλη τη δύναμή μας γι 'αυτούς τους στόχους. Αυτή η προσευχή είναι επίσης μια σημαντική υπηρεσία που η Εκκλησία μας μπορεί και πρέπει να προσφέρει στο έθνος μας και στον λαό όλου του κόσμου ».

Εκστρατεία προσευχής

Ο Καρδινάλιος συνέχισε  αναφερόμενος στην  εκστρατεία προσευχής με τίτλο «Κρατώντας στην καρδιά μου μια ενορία του Βορρά» που  η Αρχιεπισκοπή της Σεούλ έχει ξεκινήσει από το 2015. Η πρωτοβουλία στοχεύει να εφαρμόσει τις συμβουλές του Πάπα Φραγκίσκου που είχε δώσει κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο τέλος του ταξιδιού του στην Κορέα που έγινε το έτος 2014: να προσεύχεστε για τις 57 ενορίες και τους 52.000 πιστούς που υπήρχαν στην Βόρειο Κορέα πριν από τη διαίρεση της χώρας. "Εκτελούμε αυτή την εκστρατεία – είπε ο Καρδινάλιος – πιστεύοντας ακράδαντα ότι" όσο θα τους θυμόμαστε, θα πρέπει να είναι ζωντανοί, και όσο προσευχόμαστε γι 'αυτούς, οι επιθυμίες μας θα γίνουν πραγματικότητα ". Θέλουμε να συνεχίσουμε να θυμόμαστε και να προσευχόμαστε για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στο Βορρά που υποφέρουν από την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας ».

Πνευματική ένωση στο πόνο

"Ζητάμε από τον Θεό να φροντίσει εκείνους που ζουν τη ζωή της πίστης με τρόπο κρυφό και με διωγμό – είπε ο Καρδινάλιος – Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε επίσης να του ζητήσουμε να μας καθοδηγήσει στην πνευματική ένωση στο πόνο τους, που έγινε ως θυσιαστική προσφορά συμφιλίωσης για σωτηρία του έθνους μας, έτσι ώστε να προσπαθούμε να ευαγγελιστούμε όλους τους λαούς του Νότου και του Βορρά. Από αυτή την άποψη, αυτή η εκστρατεία πρέπει να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό κίνημα αλληλεγγύης που ενώνει, αν και αόρατα, τον Νότο και τον Βορρά μέσω της προσευχής ».

Να μη χάσουμε την ελπίδα μας

Ο Αρχιεπίσκοπος της Σεούλ, στη συνέχεια, τόνισε τη δύναμη της προσευχής, η οποία έχει εκδηλωθεί στην πρόσφατη ιστορία. "Παρόλο που δεν έχουμε ακόμα επιτύχει απτά αποτελέσματα από τις προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, τον εξανθρωπισμό και την ευαγγελισμό της βορειοκορεατικής κοινωνίας, καθώς και την αληθινή ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο, δεν χάνουμε ποτέ την ελπίδα  μας. Εφόσον προσευχόμαστε συνεχώς με «απεριόριστη εμπιστοσύνη στον Θεό, τον Κύριο της Ιστορίας, που έχει στα χέρια του τις καρδιές των ανθρώπων», είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυνάμεις του κακού και να πραγματοποιήσουμε το θαύμα της ειρήνης ».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 3 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Οίκος Αγίας ΜάρθαςΑ’ Κυριακή της Παρουσίας, 3 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Α’ Κυριακή της Παρουσίας, στο

“Έλα Κύριε Ιησού = Maranathà”

«ΈΛΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ = MARANATHA’». Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ     Η λειτουργική περίοδος της Παρουσίας ή του Ερχομού, αποτελεί «μνήμη» αιώνων ελπίδας της ανθρωπότητας

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου