Η κυκλική οικονομία για βιώσιμη ανάπτυξη

Η κυκλική οικονομία για βιώσιμη ανάπτυξη

Δύο  έντονες ημέρες γεμάτες δραστηριότητα ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται σήμερα στην Ασίζη στο Ιερό Προσκύνημα της «Απογύμνωσης», για να μελετηθεί η κυκλική οικονομία και η κοινή κατοικία, μετά την διδασκαλία του Πάπα και στο πλαίσιο του μεγάλου παραδείγματος του Αγίου Φραγκίσκου και της προνομιακής επιλογής του για τους φτωχούς. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αειφόρου Ανάπτυξης

Θα είναι δύο ημέρες προσευχής, κατήχησης, συζητήσεων, αλλά και χαράς και παιχνιδιών. Οι πρωταγωνιστές των νέων και των μελετητών από όλο τον κόσμο σε σχέση με την έννοια και τις συνέπειες της κυκλικής οικονομίας, που ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επανειλημμένα  προτείνει  σε αντίθεση με το καταναλωτικό μοντέλο που εκμεταλλεύεται και αποκλείει, δημιουργώντας περιττά.

Η ευκαιρία αυτή προσφέρεται στα πλαίσια της τρίτης επετείου από τα εγκαίνια του Ιερού Προσκυνήματος της «Απογύμνωσης» και  έχει τίτλο: "Τίποτα δικό του. Από το σπίτι του εαυτού μας στο σπίτι μας ". Στην εκδήλωση αυτή φέτος συμμετέχει και το  Φεστιβάλ της αειφόρου ανάπτυξης. «Η απογύμνωση του εαυτού μας είναι η προϋπόθεση για να  οικοδομηθούμε και να οικοδομήσουμε», εξηγεί ο Σεβασμιότατος  Domenico Sorrentino,  Επίσκοπος της Ασίζης στο μήνυμα που δημοσιεύθηκε την παραμονή της επετείου. «Από τη μετάβαση του  εγώ στο εμείς – συνεχίζει – δημιουργείται μια νέα κοινωνία, μια νέα οικονομία. Είναι η προοπτική του Προσκυνήματος της απογύμνωσης ".

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου